20.3 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Yποχωρούν οι τιμές των ομολόγων σε ολόκληρη την ευρωζώνη

Ειδήσεις Ελλάδα

Μετά την εκτίναξη του πληθωρισμού στο 8,1% τον Μάιο

Υποχωρούν σήμερα οι τιμές των ομολόγων σε ολόκληρη την ευρωζώνη μετά την εκτίναξη του πληθωρισμού στο 8,1% τον Μάιο, καταρρίπτοντας έτσι ένα ακόμη αρνητικό ρεκόρ. Είναι ενδεικτικό ότι η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ομολόγου εκτινάχθηκε στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων δύο εβδομάδων.

Η εξέλιξη αυτή «κλειδώνει» σύμφωνα με αναλυτές την αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ τον Ιούλιο. Σήμερα πάντως, ο Σλοβένος κεντρικός τραπεζίτης και μέλος του δ.σ της ΕΚΤ, Ignatio Visco, υποστήριξε την ανάγκη να είναι η αύξηση των επιτοκίων σταδιακή. Ένα τέτοιο σενάριο θα μπορούσε να προβλέπει, μια καταρχάς αύξηση του επιτοκίου κατά 0,25% τον Ιούλιο, και μία περαιτέρω κατά 0,5% τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, στην εγχώρια αγορά ομολόγων και πιο συγκεκριμένα στο ΗΔΑΤ, καταγράφηκαν συναλλαγές 207 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 109 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 3,64% από 3,50% έναντι 1,11% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,53% από 2,54%.

Στην αγορά συναλλάγματος, ελαφρώς πτωτικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου. Νωρίς το απόγευμα, το ευρώ διαπραγματευόταν στα 1,0720 δολ. από τα 1,0733 δολ. όπου βρισκόταν όταν άνοιξε η αγορά.

Η ενδεικτική τιμή που ανακοίνωσε η ΕΚΤ για την ισοτιμία ευρώ/δολ., διαμορφώθηκε στα 1,0713 δολ..

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό