16.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Yβριδική υποβοήθηση και 200+ ίπποι για το Ford Puma ST

Ειδήσεις Ελλάδα

H Ford, όπως φαίνεται από κατασκοπευτικές φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο και απεικονίζουν πρωτότυπα σε φάση δοκιμών, θα προχωρήσει και στον εξηλεκτρισμό της κορυφαίας έκδοσης του Puma, της ST.

To πιο πιθανό είναι το Puma ST να αποκτήσει μια ήπια υβριδική υποβοήθηση (mHEV), όπως άλλωστε συμβαίνει και με τις εκδόσεις του με τον 1.0 ΕcoBoost. Με τον τρόπο αυτό και θα μειωθεί η κατανάλωσή του και κατά συνέπεια και οι εκπομπές ρύπων του κάτω από τα τρέχοντα επίπεδα και θα ανέβει η απόδοσή του πάνω από τους νυν 200 ίππους. Αντίστοιχα θα βελτιωθούν και οι επιδόσεις του -κατά κύριο λόγο οι ρεπρίζ του.

Η πιθανότητα να το Puma ST να γίνει πλήρως υβριδικό είναι πολύ μικρή, μιας και ένα τέτοιο σύστημα είναι διαθέσιμο στη γκάμα της Ford μόνο με τετρακύλινδρα σύνολα 2.000 κυβικών και εδώ ο κινητήρας είναι ο τρικύλινδρος 1.5 EcoBoost.

Επίσης από τη στιγμή που στις όποιες φωτογραφίες δεν φαίνεται κάποια θύρα φόρτισης δεν υπάρχει και πιθανότητα για μια plug-in εκδοχή. Η οποία πάντως θα προσέθετε πολύ βάρος που σαφώς και θα επηρέαζε το σπορ χαρακτήρα του μοντέλου.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειώσουμε πως υβριδικό, σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς του WRC, θα είναι το αγωνιστικό Puma Rally1 (κινητήρας turbo 1.600 κυβικών, ηλεκτροκινητήρας 100 kW και μπαταρία 3,9 kWh). 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό