35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

XPENG – Kαι επίσημα στη χώρα μας από το Αutohellas Group

Ειδήσεις Ελλάδα

Η XPENG, ένας πρωτοπόρος κατασκευαστής Smart ηλεκτρικών αυτοκινήτων (EV) από την Κίνα, ανακοινώνει τη στρατηγική συνεργασία του με το Autohellas Group, κορυφαίο εισαγωγέα αυτοκινήτων, διανομέα και πάροχο υπηρεσιών κινητικότητας στην Ελλάδα. H συνεργασία θα σημάνει την εισαγωγή πολυτελών και Smart EV’s της XPENG στην ελληνική αγορά, αρχής γενομένης από τον Ιούλιο του 2024, σκοπεύοντας να δημιουργήσει μία ισχυρή παρουσία στον κλάδο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. To Autohellas Group θα είναι ο επίσημος διανομέας της XPENG στην Ελλάδα, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα στην παγκόσμια επέκταση στρατηγικής της XPENG. Αυτή η στρατηγική συμφωνία θα φέρει τρία νέα μοντέλα της XPENG στην Ελλάδα μέσα στο 2024:
XPENG P7: To smart sport sedan με μία εκτεταμένη αυτονομία έως 576km (WLTP).

XPENG G9: Η ναυαρχίδα της μάρκας, ένα SUV εντυπωσιακά ευρύχωρο και με απόδοση μέχρι 551hp.
XPENG G6: To ultra-smart coupe SUV, η τελευταία προσθήκη στον στόλο μοντέλων που μόλις παρουσιάστηκε.

H XPENG ιδρύθηκε το 2014, είναι μια μάρκα ηγέτιδα και πρωτοπόρα στις Smart EV τεχνολογίες. Η εταιρεία αξιοποιεί την έξυπνη τεχνολογία για να φέρει την επανάσταση στην μελλοντική κινητικότητα. Με μία ξεχωριστή προσέγγιση και στόχο την απαράμιλλη εμπειρία στην κινητικότητα, η XPENG έχει επεκταθεί σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες όπως: Νορβηγία, Δανία, Ελβετία, Ολλανδία, Γερμανία και Γαλλία. Τα προϊόντα της XPENG με βασικά χαρακτηριστικά την ταχεία φόρτιση, το σύγχρονο εσωτερικό υψηλής ποιότητας και την εξαιρετική απόδοση, έχουν στόχο να βελτιώσουν την εμπειρία κινητικότητας του χρήστη με την προηγμένη τεχνολογία και τις καινοτομίες τους. Επιπρόσθετα, η XPENG έχει ήδη ιδρύσει μαζί με τους συνεργάτες της περισσότερα από 100 κέντρα εξυπηρέτησης πελατών σε όλη την Ευρώπη και ο αριθμός των καταστημάτων της συνεχώς αναπτύσσεται. Η εισαγωγή της στην ελληνική αγορά αποτελεί ορόσημο στη διεθνή της επέκταση.

Η Autohellas, με τις γνώσεις και την εκτεταμένη εμπειρία της, θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της XPENG στην Ευρώπη καθώς επίσης και στην ισχυρή παρουσία του Autohellas Group στην ελληνική αγορά. Ο στόχος είναι η παροχή υπηρεσιών κορυφαίας ποιότητας στους πελάτες, ενισχύοντας την εμπειρία τους με την μάρκα σε κάθε touchpoint. H XPENG και η Autοhellas είναι δεσμευμένες απέναντι στην τεχνολογία, παρέχοντας πρωτοποριακές εφαρμογές μετακίνησης. Και οι δύο έχουν όραμα, μια πιο απλή εμπειρία μετακίνησης που θα ωφελεί την κοινωνία συνολικά.

Σχετικά με την XPENG
H XPENG είναι μια παγκόσμια εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων που ιδρύθηκε το 2014 στην Guangzhou της Κίνας και αναπτύσσει έξυπνες και δημιουργικές λύσεις κινητικότητας. Με τις κορυφαίες, βιομηχανικές  R&D υπηρεσίες της η XPENG διαθέτει αυτοκίνητα με υψηλή ασφάλεια, ισχυρή απόδοση και κορυφαίες επιδόσεις σε αγορές σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία δουλεύει ασταμάτητα για να ενισχύσει τον τεχνολογικό της πυρήνα, συμπεριλαμβάνοντας την αυτόνομη οδήγηση, την πλατφόρμα SEPA 2.0 και τα μοναδικά infotainment συστήματα. Η XPENG έχει την έδρα της στην Guangzhou και στο Άμστερνταμ το Ευρωπαϊκό της κέντρο, ενώ διαθέτει επιπλέον γραφεία στο Πεκίνο, στη Σαγκάι και στη Silicon Valley.

Σχετικά με το Autohellas Group
Η Autohellas ιδρύθηκε το 1966 από τον Θεόδωρο Βασιλάκη και εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αθηνών το 1999. Δραστηριοποιείται στη βραχυπρόθεσμη μίσθωση,  στο fleet management/λειτουργική μίσθωση, εισαγωγή και διανομή αυτοκινήτων, ενώ τέλος διαθέτει καταστήματα λιανικής και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. To γκρουπ έχει την έδρα του καθώς επίσης και την πλειοψηφία των δραστηριοτήτων του στην ελληνική αγορά. Ωστόσο, έχει μία αναπτυσσόμενη διεθνή παρουσία κυρίως στην ενοικίαση/leasing αυτοκινήτων στη Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Ουκρανία, Κροατία, Κύπρο και Πορτογαλία. H Autohellas έχει έναν στόλο μεγαλύτερο των 55,000 αυτοκινήτων, τα περιουσιακά στοιχεία του ισολογισμού της ξεπερνούν τα 1,400 εκ. και το 2023 τα έσοδά της ξεπέρασαν το 1 δις. ευρώ. Το Group απασχολεί 1,700 ανθρώπους σε όλες τις θυγατρικές της. Η οικογένεια του ιδρυτή της (Βασιλάκης Group) εξακολουθεί να ελέγχει την πλειοψηφία των μετοχών της εισηγμένης εταιρείας. To Group Βασιλάκη δραστηριοποιείται επίσης στην αεροπλοΐα στην Ελλάδα μέσω της αεροπορικής εταιρείας Aegean.

 
 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό