18.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Xρηματοδοτικό πλαίσιο για ηλεκτρικά οχήματα και βιώσιμες τεχνολογίες

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Nissan Motor Co., Ltd. εγκαινιάζει ένα βιώσιμο χρηματοδοτικό πλαίσιο (Nissan Sustainable Finance Framework) για να προωθήσει τη χρηματοδότηση ηλεκτροκίνητων οχημάτων επόμενης γενιάς, μπαταριών, περιβαλλοντικών τεχνολογιών και νέων υπηρεσιών κινητικότητας.
Τα έσοδα από το Nissan Sustainable Finance Framework θα χρησιμοποιηθούν επίσης για την υποστήριξη έργων στη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από τη Nissan, «καθαρών» συστημάτων παραγωγής, υποδομών επαναφόρτισης EV, επαναχρησιμοποίησης μπαταριών και τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης.
Το Nissan Sustainable Finance Framework θα επιτρέψει στη Nissan να συγκεντρώσει κεφάλαια που απαιτούνται για την περαιτέρω ενίσχυση των προσπαθειών βιωσιμότητας. Αυτή η πρωτοβουλία υπογραμμίζει τη δέσμευση της Nissan για την προώθηση της βιωσιμότητας και την ενίσχυση των προσπαθειών για τη δημιουργία ενός καθαρότερου, ασφαλέστερου και χωρίς αποκλεισμούς κόσμου.

Η Nissan δημοσίευσε τα κριτήρια επιλεξιμότητας για επιχειρηματικούς τομείς και τεχνολογικά έργα για την λήψη πόρων  στο πλαίσιο του Sustainable Finance Framework, ενός χρηματοδοτικού εργαλείου που ακολουθεί την ανασκόπηση της πρωτοβουλίας της Sustainalytics, της ανεξάρτητης εταιρείας ερευνών που επικεντρώνεται στην περιβαλλοντική,  εταιρική και κοινωνική διακυβέρνηση (ESG). Σύμφωνα με τη Sustainalytics, το χρηματοδοτικό πλαίσιο της Nissan ευθυγραμμίζεται με την Αρχή του Πράσινου Ομολόγου (Green Bond) 2021, την Αρχή του Κοινωνικού Ομολόγου (Social Bond) 2021, την Κατευθυντήρια γραμμή του Ομολόγου Βιωσιμότητας (Sustainability Bond) 2021, την Αρχή του «Πράσινου» Δανείου (Green Loan) 2021 και την Αρχή της Κοινωνικής Χρηματοδότησης  (Social Loan) 2021.
Το λανσάρισμα του Nissan Sustainable Finance Framework είναι η πιο πρόσφατη πρωτοβουλία για να τοποθετηθεί η βιωσιμότητα στον πυρήνα των εργασιών της εταιρείας, αντικατοπτρίζοντας τον εταιρικό σκοπό της Nissan για «ενίσχυση της καινοτομίας για τον εμπλουτισμό της ζωής των ανθρώπων».
Η Nissan συνεχίζει να αναπτύσσεται ως εταιρεία μέσω παγκόσμιων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, ενώ συμβάλλει στην επίλυση διαφόρων ζητημάτων που αντιμετωπίζει η κοινωνία. Με αυτόν τον τρόπο, η Nissan συνεχίζει να παρέχει αξία στους κοινωνικούς εταίρους και να υποστηρίζει την ανάπτυξη μιας βιώσιμης κοινωνίας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό