16.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Wednesday: Ποια είναι η Jenna Ortega που υποδύεται το goth κορίτσι στη δημοφιλή σειρά του Netflix;

Ειδήσεις Ελλάδα

Επιμέλεια: Αγγελική Στόγια

Η διάσημη κόρη της οικογένειας Adams, Wednesday, έχει αποκτήσει τη δικιά της σειρά στο Netflix κι απ’ ό,τι φαίνεται, όσα χρόνια και αν έχουν περάσει από τη δημιουργία αυτής της σκοτεινής ηρωίδας, συνεχίζει να μαγνητίζει το κοινό. H σειρά Wednesday είναι η σειρά με την μεγαλύτερη τηλεθέαση στο αγγλόφωνο Netflix κατά την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας της, κι αυτή για την οποία όλοι μιλούν τελευταία.

Σκοτάδι, αγωνία, φόβος, αλλά και ισχυρή δόση black humor βρίσκονται σε πρώτο πλάνο. Αυτή η μακάβρια αριστοκρατική οικογένεια αγαπάει το μαύρο χρώμα και τις ξαφνικές, επικίνδυνες εκπλήξεις μέσα στην βροχερή, γεμάτη καταιγίδες, νύχτα.

Οι Addams δεν μοιάζουν με καμιά άλλη οικογένεια στην ιστορία του αμερικανικού κινηματογράφου. Η υπερφυσική τους ταυτότητα διατηρεί την άγρια ομορφιά της μέχρι σήμερα, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του παγκόσμιου τηλεοπτικού κοινού.

 

Λίγα λόγια για τη Wednesday:

Η πρώτη season αποτελείται από οχτώ επεισόδια και επικεντρώνεται στη μελαγχολική κόρη της οικογένειας, Wednesday Addms, κατά τη διάρκεια της φοίτησής της στο Nevermore Academy. Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη του Netflix: “Τα επεισόδια αποτυπώνουν την προσπάθειά της να κατακτήσει την αναδυόμενη ψυχική της ικανότητα, να αποτρέψει την δολοφονική μανία, η οποία έχει τρομοκρατήσει την τοπική πόλη και να λύσει το υπερφυσικό μυστήριο που ενέπλεξε τους γονείς της πριν από 25 χρόνια”.

Η Wednesday, είναι ένα κορίτσι προεφηβικής ηλικίας με πορσελάνινη επιδερμίδα, σκούρα μαλλιά πάντα σε πλεξούδες και μια μακάβρια αίσθηση του χιούμορ.

Τη Wednesday υποδύεται με επιτυχία η Jenna Ortega, η οποία εξελίσσεται στο νέο φαινόμενο του Hollywood. H Jenna Ortega είχε πρωταγωνιστήσει στις ταινίες Scream 5 και X πριν αναλάβει το ρόλο της Wednesday στη σειρά του Netflix.

Ποια είναι η Jenna Ortega;

Η καταγωγή της

Η Jenna Ortega γεννήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2002 και έχει καταγωγή από το Μεξικό και το Πουέρτο Ρίκο. «Είμαι 75% Μεξικάνα και 25% από το Πουέρτο Ρίκο. Η προγιαγιά μου από την πλευρά της μητέρας μου μετανάστευσε στις ΗΠΑ από ένα μικρό ράντζο κοντά στη Sinaloa του Μεξικό. Ήρθε στις ΗΠΑ ως παράνομη μετανάστρια, ελπίζοντας να φτιάξει μία καλύτερη ζωή για τις 4 κόρες της», είχε γράψει η ηθοποιός σε ένα άρθρο της στο PopSugar.

«Είμαι υπερήφανη για την οικογένεια και τις ρίζες μου. Όποτε μου δίνεται η ευκαιρία να εκπροσωπήσω μέσω της δουλειάς μου τη λατινογενή κουλτούρα, την αρπάζω. Μία τέτοια ευκαιρία ήταν και η Wednesday, μιας και είναι η πρώτη φορά που την υποδύεται μία Λατίνα ηθοποιός», έχει υπογραμμίσει μιλώντας στο PopBuzz.

Η υποκριτική μπήκε στη ζωή της από τα 9 της χρόνια

Ο χώρος του θεάματος ανακάλυψε την Jenna Ortega όταν ήταν μόνο 9 ετών. Η μητέρα της ανάρτησε στο Facebook ένα που την έδειχνε να ερμηνεύει έναν μονόλογο και τράβηξε την προσοχή ενός φίλου της οικογένειας που γνώριζε έναν ατζέντη. «Το ανάρτησε σαν πλάκα για τους στενούς μας φίλους γιατί ήξεραν ότι ήμουν πολύ εκφραστική και δραματική ως παιδί», είχε πει η Jenna Ortega.

Η κίνηση αυτή της μητέρας της έφερε διαφημίσεις, αλλά και τον πρώτο της ρόλο ως guest star στη σειρά Rob το 2012. Ήταν μόλις 10 ετών.

Ανάμεσα στις τηλεοπτικές δουλειές της πορείας της μέχρι σήμερα, είναι οι σειρές Jane the Virgin, You, Yes Day και Stuck in the Middle. Περιττό να σου θυμίσω ότι είναι μόνο 20 ετών ακόμα.

Η Jenna Ortega λατρεύει τα σκοτεινά σενάρια

Η Jenna Ortega αγαπά οτιδήποτε spooky κι όπως έχει πει την τραβάνε περισσότερο τα σκοτεινά σενάρια.

«Μου αρέσουν τα πράγματα που είναι ενοχλητικά. Υπάρχει μία αόρατη χορδή που συνδέει τους serial killers, τα τέρατα, τα διάφορα πλάσματα κι εμένα. Όπου κι αν πάω», είχε πει σε συνέντευξή της στο The Face.

Όταν ήταν μικρή έκανε αυτοψίες σε νεκρά ζώα

«Είμαι παράξενη. Συνήθιζα να κάνω νεκροτομές σε μικρά ζώα όταν ήμουν μικρή. Για παράδειγμα σε σαύρες που έβρισκα νεκρές στην πίσω αυλή», είχε αποκαλύψει η Jenna Ortega.

Μάλιστα, σε όλη τη ζωή της τη συγκρίνουν με τη Wednesday Addams, όχι μόνο λόγω της έλξης που της ασκεί η σκοτεινή πλευρά των πραγμάτων, αλλά και χάρη στο black humor της. «Δεν νομίζω ότι οι άνθρωποι ξεχωρίζουν πότε είμαι σοβαρή και πότε σαρκαστική», έχει πει.

Έκανε οντισιόν για τον ρόλο της Wednesday καλυμμένη με αίμα πραγματικό και μη…

«Όταν γνώρισα τον Tim Burton για τον ρόλο της Wednesday, είχα ψεύτικο αίμα και ιδρώτα από γλυκερίνη στα μαλλιά μου και ένα μεγάλο κόψιμο στο πρόσωπο μου και ήμουν άγρυπνη για 24 ώρες. Μπήκα στο Zoom και γέλασε που με είδε. Με έκανε κι εμένα να γελάσω. Νομίζω ότι ήταν πολύ τρυφερό», είχε πει στο Wired.

Η προσωπική της ζωή

Ελάχιστα πράγματα είναι γνωστά για την προσωπική της ζωή, φήμες ήθελαν την ηθοποιό να έχει σχέση με τον συνάδελφό της, Asher Angel, αφού το ζευγάρι είχε εμφανιστεί σε ένα Halloween πάρτι το 2018 ως Ariana Grande και Pete Dason. Ωστόσο, από τότε ο φωτογραφικός φακός δεν τους έχει απαθανατίσει ξανά μαζί, ενώ και η ίδια είναι ιδιαίτερα προσεκτική στο τι ανεβάζει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. Σίγουρα, πάντως είναι κολλητή φίλη με την Olivia Rodriguez, γεγονός που έγινε γνωστό πριν από λίγο καιρό.

Είναι προφανές όμως ότι η 20χρονη είναι ένα πολύπλευρο ταλέντο, μία ανερχόμενη ηθοποιός που το Χόλιγουντ έχει ήδη βάλει στη λίστα του και τα μίντια δεν σταματούν να γεμίζουν το ίντερνετ με κείμενα “who is who”, που σκιαγραφούν το προφίλ για το νέο it girl του Χόλιγουντ, την ηθοποιό που το 2022 ανακηρύχθηκε από το The Hollywood Reporter ως το “Next Big Thing”.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό