18.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Wall Street: Μικτά πρόσημα – «Σύννεφα» λόγω ημιαγωγών

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι αμερικανικές μετοχές δυσκολεύθηκαν να διατηρήσουν τα κέρδη τους στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, μετά από την τρίτη διαδοχική εβδομάδα κερδών για το δείκτη S&P 500, καθώς οι ανησυχίες για τη ζήτηση ημιαγωγών ήρθαν να επισκιάσουν την άνοδο του τεχνολογικού τομέα. 

Ο S&P 500 και o Nasdaq υποχώρησαν 0,12% και 0,10% αντίστοιχα, ενώ αντίθετα, ο Dow Jones ενισχύθηκε 29,07 μονάδες. Αρχικά η Wall Street κινείτο σε θετικό έδαφος, για να αλλάξει όμως κατεύθυνση τις τελευταίες ώρες της συνεδρίασης. 

O δείκτης μετοχών μικρής κεφαλαιοποίησης Russell 2000 βρήκε στήριγμα στο ράλι των μετοχών meme, καταγράφοντας κέρδη περίπου 1%. 

Η Nia ανακοίνωσε μικρότερα απ΄ό,τι αναμενόταν έσοδα για το δεύτερο τρίμηνο, ασκώντας πιέσεις στις μετοχές του κλάδου ημιαγωγών. Η μετοχή του κολοσσού στον χώρο κατασκευής επεξεργαστών υποχώρησε περισσότερο από 8%, ενώ πιέσεις δέχθηκαν και οι μετοχές των ανταγωνιστικών εταιρειών AMD και Broadcom. 

Ωστόσο, κάποιες μετοχές από τον χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σημείωσαν κέρδη από τη στιγμή που η αμερικανική Γερουσία ψήφισε το νομοσχέδιο για τη μείωση του πληθωρισμού, καθώς περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και μεγάλα κονδύλια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. 

Η μετοχή της Disney σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των εισηγμένων εταιρειών του Dow με κέρδη άνω του 2%. 

Οι σημερινές κινήσεις λαμβάνουν χώρα μετά από την άνοδο του S&P 500 και του Nasdaq στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς τα στοιχεία για την απασχόληση απομάκρυναν εν μέρει τις ανησυχίες για ύφεση. Η ανθεκτική αγορά εργασίας σηματοδότησε ότι η οικονομία μπορεί να αντέξει περισσότερες επιτοκιακές αυξήσεις από τη Fed. 

«Το ερώτημα τώρα είναι εάν το ράλι της προηγούμενης εβδομάδας θα συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό. Υπάρχουν αρκετά πράγματα που έχουν βελτιωθεί από τον Ιούλιο και τα οποία θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν μία ανοδική κίνηση. Υπάρχουν όμως πολλά που ελλοχεύουν και τα οποία θα μπορούσαν να αλλάξουν την κατεύθυνση της αγοράς ανά πάσα στιγμή», ανέφερε ο Angelo Kourkafas, στρατηγικός επενδυτής της Edward Jones. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό