16.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Wall Street: Μικρές μεταβολές και μικτά πρόσημα – Ειδήσεις – νέα

Ειδήσεις Ελλάδα

H νευρικότητα διαδέχτηκε την αρχική θετική διάθεση, με τους αμερικανικούς δείκτες να κλείνουν τελικά με μικτά πρόσημα, καθώς τα «σύννεφα» που αποτυπώθηκαν στα αποτελέσματα της κατασκευάστριας chip Nia επηρέασαν το επενδυτικό κλίμα.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κέρδισε 0,09% στις 32.831 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,12% στις 4.140 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,10% στις 12.644 μονάδες.

Aνησυχίες

Αν και η Wall Street προέρχεται από μία ακόμη ανοδική εβδομάδα, την τρίτη στη σειρά, η οποία τροφοδοτήθηκε από τις βελτιωμένες προοπτικές για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, οι ανησυχίες δεν λείπουν. Τα στοιχεία που αναμένονται για τον πληθωρισμό την Τετάρτη θα είναι καθοριστικά, καθώς να αξιολογηθεί η μέχρι τώρα σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.

Βιντεοπαιχνίδια: Πτώση μετά την εκρηκτική άνοδο την περίοδο της πανδημίας

«Το ράλι της χρηματιστηριακής αγοράς από το χαμηλό της 16ης Ιουνίου φαίνεται να έχει βάση στα οικονομικά στοιχεία και τα αποτελέσματα κερδών που ανακοινώθηκαν», δήλωσε ο επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της Oppenheimer, John Stoltzfus. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι θετικές προσδοκίες επικρατούν στην αγορά, η οποία διατηρεί τις επιφυλάξεις της.

Επιφυλάξεις που ήρθε να συντηρήσει η ανακοίνωση για τα αποτελέσματα της Nia, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα έσοδα του δεύτερου τριμήνου ανήλθαν στα 6,7 δισ. δολάρια. Η εταιρεία είχε προηγουμένως αναφέρει ότι τα έσοδα θα διαμορφώνονταν στα 8,1 δισ. δολάρια.  Η μετοχή έχασε πάνω από 8%.

Απώλειες άνω του 13% σημείωσαν και οι μετοχές της εταιρείας αμυντικής τεχνολογίας Palantir, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε ζημίες το δεύτερο τρίμηνο. Η Palantir έχασε 1 σεντ ανά μετοχή ή 473 εκατ. δολάρια από έσοδα. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα της Refinitiv περίμεναν κέρδη 3 σεντς  ανά μετοχή σε έσοδα 471,3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τέλος το ανοδικό σερί;

«Το ερώτημα είναι εάν το ράλι εξαντλείται», δήλωσε ο Angelo Kourkafas, επενδυτικός σύμβουλος στην Edward Jones. «Υπάρχουν σίγουρα πράγματα που έχουν βελτιωθεί από τον περασμένο μήνα που θα δικαιολογούσαν, κατά την άποψή μας, μια άνοδο, κάτι που σίγουρα έχουμε δει. Ωστόσο, πρέπει να γίνουν πολλά για να μπορέσουμε να πούμε ότι το τοπίο είναι περισσότερο ξεκάθαρο», πρόσθεσε.

Μια νέα μέτρηση για τον δείκτη τιμών καταναλωτή, που αναμένεται να ανακοινωθεί την Τετάρτη, θα δώσει στους επενδυτές περισσότερη ορατότητα σχετικά με την επόμενη κίνηση της κεντρικής τράπεζας στη συνεδρίαση πολιτικής της τον Σεπτέμβριο. Οι traders τιμολογούν τώρα με μεγαλύτερη πιθανότητα αύξησης 0,75 ποσοστιαίων μονάδων τον επόμενο μήνα, που θα ήταν η τρίτη συνεχόμενη αύξηση αυτού του μεγέθους.

Ο βασικός ΔΤΚ, ο οποίος περιλαμβάνει ενέργεια και τρόφιμα, αναμένεται να υποχωρήσει στο 8,7% τον Ιούλιο, από το υψηλό 40 ετών του 9,1% τον Ιούνιο, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Dow Jones.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΔείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό