35 C
Athens
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

VW: Δύσκολος αντίπαλος η Tesla

Ειδήσεις Ελλάδα

Το VW Group θέλει έως το 2025 να ξεπεράσει την Tesla και να πουλά τα περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα παγκοσμίως, αλλά σύμφωνα με τον CEO του γερμανικού ομίλου:
Θα είναι ένας δύσκολος αγώνας, αλλά δεν θα εγκαταλείψουμε τη προσπάθεια. Πρέπει να πω ότι δεν περιμέναμε ότι ο κύριος ανταγωνιστής μας στις ΗΠΑ [Tesla] θα ήταν τόσο γρήγορος και καλά προετοιμασμένος.
Ο Herbert Diess παραδέχτηκε πως η Tesla τα πηγαίνει πολύ καλύτερα από το αναμενόμενο, παραδίδοντας 310.048 αυτοκίνητα κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022, την ώρα που το VW Group πούλησε 99.100 ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα του VW Group σχέση με την Tesla, που κάνει τους ιθύνοντες της εταιρείας να αισιοδοξούν, είναι το γεγονός πως η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει υπό τον έλεγχοι της μίας σειρά από brands που μπορούν να βγάλουν στην αγορά αρκετά περισσότερα μοντέλα σε σχέση με την Tesla, ενώ στα “βαριά χαρτιά” του γερμανικού ομίλου συγκαταλέγονται τα τρία μικρά ηλεκτρικά των VW, Skoda και Cupra, που θα κοστίζουν μεταξύ 20.000 και 25.000 ευρώ και αναμένονται στην αγορά το 2025.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό