24.8 C
Athens
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024

Volvo – Παραγωγή ενός εκατομμυρίου αυτοκινήτων στο εργοστάσιο στη Γάνδη

Ειδήσεις Ελλάδα

Έχουν περάσει μόλις επτά χρόνια από τότε που ξεκίνησε η παραγωγής αυτοκινήτων Volvo  στο εργοστάσιο της Γάνδης, στο Βέλγιο, όταν και κατασκευάστηκε το πρώτο XC40. Στις 9 Οκτωβρίου 2024, βγήκε από τη γραμμή παραγωγής το υπ’ αριθμόν 1.000.000 XC40/EX40. Πρόκειται για ένα ορόσημο που δείχνει τη συνεχιζόμενη επιτυχία του πολυχρηστικού premium SUV της Σουηδικής εταιρίας. Το XC40, το πρώτο compact premium SUV που έφτιαξε ποτέ η Volvo, παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2017 σε μία ειδική εκδήλωση στο Μιλάνο, στην Ιταλία. Έγινε αμέσως best-seller, κατακτώντας το υψηλού κύρους βραβείο του Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς για το 2018 – το πρώτο μοντέλο Volvo στην ιστορία που έφτασε σε αυτή τη διάκριση.

Από το 2020 και μετά, το XC40 άρχισε να διατίθεται και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Όντας το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Volvo που παράγεται σε μεγάλη κλίμακα, προλείανε το έδαφος ώστε η Volvo Cars να γίνει ένας από τους πρωτοπόρους στην κατηγορία των premium ηλεκτρικών. Το αυτοκίνητο είναι σχεδιασμένο για να βελτιώνεται διαρκώς μέσω ασύρματων (over-the-air) ενημερώσεων, ενώ εφοδιάζεται με ηλεκτροκινητήρες που έχουν εξελιχθεί από τη Volvo Cars. Νωρίτερα φέτος, το αμιγώς ηλεκτρικό XC40 μετονομάστηκε σε EX40, όπως προβλέπει η στρατηγική της εταιρίας για την ευθυγράμμιση των ονομάτων των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων της. Η τελευταία plug-in υβριδική έκδοση του XC40 κατασκευάστηκε το προηγούμενο έτος, ενώ το όνομα XC40 διατηρείται στην ήπια υβριδική έκδοση, η οποία εξακολουθεί να παράγεται.

Από την παρουσίασή του, το XC40 πήρε θέση ανάμεσα στα τρία μοντέλα με τις περισσότερες πωλήσεις. Το 2023, το XC40 ήταν το δεύτερο μοντέλο σε πωλήσεις (πίσω μόνο από το μεσαίο SUV XC60), θέση την οποία διατηρεί και για τους πρώτους εννέα μήνες του 2024. Σήμερα, το EX40 είναι ένα από τα πέντε αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα που διαθέτει η Volvo στην αγορά, ενώ με ακόμη πέντε αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα σε εξέλιξη, συνεχίζει  να εργάζεται για τον πλήρη εξηλεκτρισμό της. Έως το 2030, στόχος είναι το 90% όλων των Volvo που πωλούνται παγκοσμίως να μπαίνει στην πρίζα. Το 10% που απομένει θα αντιπροσωπεύει έναν περιορισμένο αριθμό ήπιων υβριδικών, εφόσον χρειαστεί.
 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό