24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Volley League Γυναικών: Τα «φώτα» όλα στραμμένα στο ντέρμπι κορυφής ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

Ειδήσεις Ελλάδα

Το μεγάλο ντέρμπι με «έπαθλο» την κορυφή της Volley League θα διεξαχθεί σήμερα στη Θεσσαλονίκη, όπου ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο PAOK Sports Arena στις 5μ.μ. στην αναμέτρηση που ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Volley League.

Η πιο αμφίρροπη αναμέτρηση είναι αυτή που «ανοίγει» την αυλαία της 8ης στροφής του πρωταθλήματος, σήμερα Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, με τον ΠΑΟΚ να παραμένει η μοναδική ομάδα χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα και χωρίς απώλεια βαθμού. Συγκεκριμένα η ομάδα του Μάρκο Φενόλιο προέρχεται από την εύκολη νίκη με 3-0 σετ επί του ΖΑΟΝ, ενώ ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με 3-1 σετ του Άρη και παρέμεινε 2ος στη βαθμολογία.

Ο Ιταλός τεχνικός του «Δικεφάλου του Βορρά», Μάρκο Φενόλιο σημείωσε:

«Μεγάλο παιχνίδι, ανάμεσα σε δύο μεγάλες ομάδες που βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο. Είμαστε σε καλή κατάσταση, δουλέψαμε πολύ στη τακτική που θα ακολουθήσουμε. Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία. Ελπίζω ο κόσμος να δώσει δυναμικό παρόν και να μας στηρίξει».

Ενώ ο συμπατριώτης του και ομόλογός του στον πάγκο του Ολυμπιακού, Λορέντζο Μιτσέλι τόνισε:

«Περιμένουμε αυτό το ματς για να αξιολογήσουμε το επίπεδο μας και τον αντίπαλο. Ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος, χωρίς χαμένο αγώνα, άρα είναι πρόκληση για εμάς αυτή η αναμέτρηση. Είχαμε μια καλή εβδομάδα προπονήσεων και πάμε στην έδρα του ΠΑΟΚ για να κερδίσουμε. Σεβόμαστε όλες τις ομάδες και δεν φοβόμαστε καμία, αρκεί να κάνουμε το παιχνίδι μας, να παίξουμε με τον τρόπο μας και θα κάνουμε έναν μεγάλο αγώνα».

Παράλληλα η Θέτιδα θέλει να αφήσει πίσω της τον αποκλεισμό από το Challenge Cup γυναικών και στοχεύει στην επιστροφή της στα θετικά αποτελέσματα και αυτό θα κυνηγήσει στην έδρα του ΖΑΟΝ. Η ομάδα των βορείων προαστίων θα προσπαθήσει να πάρει το πρώτο της βαθμό στο πρωτάθλημα.

Ο Άρης παρά την ήττα στην έδρα του Ολυμπιακού πραγματοποίησε καλή εμφάνιση, την οποία θέλει και να «εξαργυρώσει» πανηγυρίζοντας τη νίκη επί της Λαμίας στην έδρα του. Στην αντίπερα όχθη η Λαμία πήρε σπουδαία νίκη με 3-2 σετ επί του Μαρκόπουλου στο «Χαλκιοπούλειο» και διεκδικεί την πρώτη της νίκη μακριά από την έδρα της.

Με τον Δημήτρη Μαρκάκη στον πάγκο του, θα αγωνιστεί στην έδρα του Αιγάλεω ο Παναθηναϊκός, που έχει ανακοινώσει ήδη την απομάκρυνση του Μπράνκο Γκάιτς και την απόκτηση του Γιάννη Καλμαζίδη. Οι «πράσινες» θα είναι το φαβορί της αναμέτρησης σε ένα ματς όμως που πρέπει να δείξουν σοβαρότητα και να κάνουν το καθήκον τους κόντρα στο επικίνδυνο Αιγάλεω.

Τέλος το Μαρκόπουλο θέλει να βάλει στοπ στο σερί ηττών σήμερα, όποτε υποδέχεται στο κλειστό των Μεσογείων τον Α.Ο. Θήρας, η οποία την προηγούμενη εβδομάδα πήρε το δίποντο απέναντι στον Ηλυσιακό.

Αναλυτικά το πλήρες πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής της Volley League Γυναικών:

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

Γυμναστήριο PAOK Sports Arena, 17.00: Π.Α.Ο.Κ. – Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

Διαιτητές: Δανιηλίδου, Γεωργιάδης Εμμ., Παρατηρητής αγώνα: Κάλλης, Παρατηρητής διαιτησίας: Μιχελινάκης, Επόπτες: Παπαδοπούλου Χρ., Καπλάνης, Γραμματεία: Παναγιωτίδου.

Γυμναστήριο Ζηρινείου, 17.00: Ζ.Α.Ο.Ν. – Α.Σ.Π. Θέτις

Διαιτητές: Μαρκάτης, Οικονόμου Β., Παρατηρητής: Παγκοζίδης, Επόπτες: Τρίκκας, Κουρτεσιώτης, Γραμματεία: Οικονόμου Δ.

Γυμναστήριο Μίκρας, 18.00: Α.Σ. Άρης – Α.Ο. Λαμίας 2013

Διαιτητές: Ισκάς, Δημητρίου, Παρατηρητής: Καραμπαλάσης, Επόπτες: Βασδέκης, Κουκουμάκας Π., Γραμματεία: Πασπάλα Αικ.

Γυμναστήριο Μαρκοπούλου, 18.00: Α.Ο. Μαρκοπούλου Revoil – Α.Ο. Θήρας

Διαιτητές: Ράνσιου, Μενεσλής, Παρατηρητής: Γεωργόπουλος, Επόπτες: Παυλάκης, Καπότης, Γραμματεία: Πεσίνογλου.

Γυμναστήριο «Στ. Βενέτης», 18.00: Α.Ο. Αιγάλεω – Παναθηναϊκός Α.Ο.

Διαιτητές: Μουλά Ειρ., Μιχαήλογλου, Παρατηρητής: Τσάκωνας, Επόπτες: Γεωργοπούλου, Μουζακίτη, Γραμματεία: Ιωάννου.

Γυμναστήριο «Α. Φώτσης», 19.00: Ηλυσιακός Α.Ο. – Α.Ε.Κ.

Διαιτητές: Μαύρος, Χρηστίδης, Παρατηρητής: Τσιμπινός, Επόπτες: Ρηγόπουλος, Μαλλιάρα, Γραμματεία: Τρίκκα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό