25.8 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Volkswagen ID.2all SUV – Πρώτη ματιά στο προσιτό EV

Ειδήσεις Ελλάδα

Το ράλι για τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της συνεχίζεται για την Volkswagen που δεν έχει καμία διάθεση να καθίσει με σταυρωμένα χέρια και να παρακολουθεί τις εξελίξεις να την προσπερνούν και παρουσιάζει ένα ακόμα πρωτότυπο ηλεκτρικό το οποίο θα προστεθεί στην “ID” οικογένεια λίγο μετά τα μέσα της δεκαετίας. Όπως το ID.2all Concept που πραγματοποίησε την πρεμιέρα του στα μέσα του περασμένου Μαρτίου λειτουργεί ως αντικαταστάτης του Polo, έτσι και το “ID.all SUV concept” που βλέπουμε σήμερα, θα αντικαταστήσει έμμεσα το T-Cross.
Το όνομα δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα αλλά το μοντέλο αναμένεται να κάνει ντεμπούτο κάποια στιγμή εντός του 2024, πιθανότατα τον Μάρτιο όπως έκανε και το προαναφερθέν ID.2all concept πριν λανσαριστεί στην αγορά το 2026, λίγους μήνες μετά το ID.2 παραγωγής. Μιας που αναφέραμε την παραγωγή δε, το αμιγώς ηλεκτρικό SUV θα χρησιμοποιεί την MEB Entry αρχιτεκτονική του ομίλου όπως και το ID.2 και θα κατασκευάζεται δίπλα του, μαζί με τις αντίστοιχες προτάσεις της Cupra και της Skoda. Οι φήμες αναφέρουν ότι το entry-level ηλεκτρικό SUV της Volkswagen θα εξοπλίζεται αποκλειστικά με έναν ηλεκτροκινητήρα στον εμπρός άξονα και θα προσφέρει την επιλογή ανάμεσα σε δύο μπαταρίες, μία 38 kWh και μία 56 με την τελευταία να παρέχει αυτονομία της τάξης των 450 χιλιομέτρων. Φυσικά, όλα αυτά δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα αλλά η λογική λέει ότι ακόμα και αυτά ακριβώς να μην είναι τα νούμερα, δεν θα απέχουν πολύ.

Προς το παρόν δεν μπορούμε να πούμε πολλά ούτε για το design του μοντέλου καθώς η μοναδική εικόνα που έδωσε στη δημοσιότητα η Volkswagen μας δείχνει το σκοτεινό προφίλ του αυτοκινήτου. Ακόμα κι έτσι όμως, διακρίνουμε τα χαρακτηριστικά εμπρός φωτιστικά σώματα, την διακριτική αεροτομή στο τελείωμα της οροφής και ενδεχομένως την σημαντικότερη λεπτομέρεια μέχρι στιγμής, την πίσω κολώνα με τα τρία ανοίγματα. Λεπτομέρεια την οποία μοιράζεται με το ID.Buzz και μας ταξιδεύει σε σπορ μοντέλα περασμένων δεκαετιών. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η πρόθεση της γερμανικής εταιρίας να λανσάρει το ID.2all SUV σε αρκετά προσιτή τιμή, λίγο ακριβότερη από το βασικό hatchback αλλά σε κάθε περίπτωση χαμηλότερη από τα €30.000, γεγονός που εφόσον επιβεβαιωθεί, θα κάνει το ηλεκτρικό μοντέλο ένα από τα πλέον προσιτά SUV στην αγορά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό