22.2 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Volkswagen – Τέρμα τα φθηνά πλαστικά. Βελτιώνουμε την ποιότητα!

Ειδήσεις Ελλάδα

Αυτή είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα εποχή να είσαι σχεδιαστής. Ενδεχομένως, μία από τις καλύτερες. Σίγουρα υπάρχουν περιορισμοί οι οποίοι σχετίζονται, κατά κύριο λόγο με την ασφάλεια, αλλά από την άλλη η μετάβαση στην εποχή της ηλεκτροκίνησης έχει ανοίξει την πόρτα σε αναρίθμητες ευκαιρίες τόσο όσον αφορά στο αμάξωμα όπου η αεροδυναμική παίζει μεγαλύτερο ρόλο από ποτέ, όσο και στην καμπίνα. Δεν είναι μονάχα το γεγονός ότι χωρίς μετάδοση και θερμικούς κινητήρες οι σχεδιαστές έχουν πολύ περισσότερο χώρο να… ξεδιπλώσουν τα σχέδια τους. Είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων οπότε η συνέντευξη δύο εκ των κορυφαίων στην Volkswagen στον τομέα του design σίγουρα προσφέρει εξαιρετικά ενδιαφέρουσες απαντήσεις.
Όπως για παράδειγμα για το ύφος και τον χαρακτήρα που θα έχουν τα μελλοντικά μοντέλα της γερμανικής μάρκας. Ο Andy Mindt δεν μπορεί να αποκαλύψει λεπτομέρειες για το πώς θα είναι αλλά αναφέρει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θέλουν να έχουν ένα μονίμως επιθετικό παρουσιαστικό. Δεν υπάρχει λόγος να προσπαθείς να είναι διαρκώς το πιο cool παιδί στην αυλή, οπότε η Volkswagen θα επιλέξει τον δρόμο της φιλικότητας και της σταθερότητας. Τον δρόμο της αισιοδοξίας και της χαράς. Στον πυρήνα της μελλοντικής σχεδιαστικής γλώσσας της μάρκας λοιπόν, θα είναι το μότο “να είσαι το καλό παιδί” και ενώ δεν βγάζει πολύ νόημα αυτό σήμερα, θα δούμε πώς μεταφράζεται και πώς συνδυάζεται με το παρελθόν της εταιρίας σε μερικά χρόνια. Θα δούμε ποια στοιχεία από την ιστορία της Volkswagen μπορούν να ενσωματωθούν στην επόμενη σχεδιαστική ταυτότητα της και πώς.

Ένα εύκολο και γρήγορο παράδειγμα είναι το καρό μοτίβο που έχουμε δει πολλές φορές να επαναλαμβάνεται στα “GTI” μοντέλα αλλά ο Christian Schreiber, επικεφαλής στρατηγικής σχεδιασμού της VW, δηλώνει ότι θα υπάρχουν κι άλλα. Πιο σημαντικό από αυτά όμως είναι το περιβάλλον που θα προσφέρουν τα μελλοντικά μοντέλα της εταιρίας: απλά και χρηστικά και χωρίς υπερβολές στην διακόσμηση, σύμφωνα με τον Schreiber. Η ιδανική καμπίνα θα πρέπει να είναι καλαίσθητη και να μην περιπλέκει τα πράγματα περισσότερο απ’ όσο πρέπει για τον ιδιοκτήτη/οδηγό – εύκολο να  το λες, δύσκολο να το κάνεις. Ο Mindt από την άλλη, ανέφερε ότι ένας βασικός στόχος για το μέλλον είναι η κατάργηση των φθηνών πλαστικών και η βελτίωση της ποιότητας. Μία πόρτα για παράδειγμα αποτελείται από τρία μέρη. Ο Mindt θα προσπαθήσει να την σχεδιάσει χρησιμοποιώντας μία “νησίδα” στη μέση – θα διαθέτει και πάλι την χειρολαβή και το υποβραχιόνιο αλλά θα είναι μονόμματη ενώ και η διαδικασία παραγωγής της θα είναι πιο βιώσιμη.  Όπως έχουν αναφέρει κι άλλοι στο παρελθόν, αυτός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να γλυτώσεις χρήματα μακροπρόθεσμα και να τα επενδύσεις όπου χρειάζεται. Την θέση των φθηνών πλαστικών δε, θα πάρουν νέα υφάσματα που προσφέρουν καλύτερο αποτέλεσμα τόσο στον τομέα της αισθητικής όσο και σε τομείς όπως η αφή, η αίσθηση, η βιωσιμότητα κ.ά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό