24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

vivo X90 Pro: Με τριπλή προστασία για τα μάτια

Ειδήσεις Ελλάδα

To vivo X90 Pro, το κορυφαίο smartphone που είναι διαθέσιμο και στην Ελλάδα, ήρθε με τριπλή προστασίας ματιών από την ακτινοβολία του κινητού ενώ ταυτόχρονα διαθέτει δυνατότητα αναπαραγωγής 1,07 δισεκατομμυρίων χρωμάτων στην οθόνη.

Κάθε μεμονωμένο pixel βαθμονομείται, ώστε να εγγυάται ότι η απόδοση χρώματος της οθόνης ταιριάζει πολύ με αυτό που μπορούν να δουν τα ανθρώπινα μάτια.

Διαθέτει HDR10+ και SGS χαμηλό μπλε φως, θόλωση χαμηλής κίνησης, χαμηλό τρεμόπαιγμα, πιστοποιήσεις χαμηλού μπλε φωτός AI, καθώς και ρυθμό ανανέωσης έως 120 Hz, ιδανικό για πολλές gaming εμπειρίες.

Σε αυτό βοηθάει η ενσωματωμένη τεχνολογία Ultra Vision στο smartphone, προσφέροντας έτσι καλύτερη προστασία των ματιών από το μπλε φως, κάνοντας ξεκούραστη τη χρήση ακόμα και μετά από αρκετές ώρες.

Αυτό το πλεονέκτημα οφείλεται κυρίως στην ικανότητα του επεξεργαστή της συσκευής, του Dimensity 9200 της MediaTek, να παρακολουθεί την ποσότητα του μπλε φωτός που εκπέμπει η οθόνη σε πραγματικό χρόνο και να τη μειώνει τόσο όσο απαιτείται για να προστατεύεται η όραση του χρήστη.

Η φωτεινότητα της οθόνης μετατρέπεται σε ένα φιλικό περιβάλλον για τα ανθρώπινα μάτια σε κάθε συνθήκη φωτισμού και προσαρμόζεται για να απαλύνει την κούραση των ματιών.

Η AMOLED curved οθόνη 6,78 ιντσών με ανάλυση QHD+ και ρυθμό ανανέωσης 120Hz παράγει χρώματα 10-bit και αποδίδει μέγιστη φωτεινότητα έως και 1.300 nits.

Η curved (καμπυλωτή) οθόνη είναι σαν να αποτελεί ένα τμήμα κύκλου του οποίου το νοητό κέντρο βρίσκεται προς την πλευρά του θεατή. Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνουμε καλύτερο αποτέλεσμα όσον αφορά την αίσθηση ποιότητας της εικόνας όταν κάποιος κοιτάει στο κέντρο.

Η AMOLED τεχνολογία χρησιμοποιεί οργανικά υλικά που εκπέμπουν φως, όταν τα διαπερνά ηλεκτρικό ρεύμα. Όμως, το φως που εκπέμπεται από αυτά τα υλικά δεν είναι σταθερό αλλά αντιθέτως, αναβοσβήνει πολύ γρήγορα, κάτι το οποίο οι περισσότεροι δεν αντιλαμβάνονται. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό το χαμηλό τρεμόπαιγμα.

Αυτό επιτυγχάνεται χρησιμοποιώντας διαμόρφωση εύρους παλμών υψηλής συχνότητας (PWM) έως και 2160 Hz. To PWM ή διαμόρφωση εύρους παλμών, είναι μια τεχνική που χρησιμοποιείται συνήθως για τον έλεγχο της φωτεινότητας των οθονών OLED.

Χρησιμοποιούνται επίσης ομαλές διαβαθμίσεις 16.000 επιπέδων για την προσαρμογή της φωτεινότητας της οθόνης ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού.

Ακόμα, διαθέτει μια λειτουργία Smart Eye Protection που μπορεί να παρακολουθεί και να ελέγχει έξυπνα την αναλογία μπλε φωτός σε πραγματικό χρόνο, καθώς εξισορροπεί τα χρώματα για να παρέχει πρόσθετη φροντίδα των ματιών. Μάλιστα, η συσκευή είναι κατασκευασμένη με τη χρήση φωτοστεγούς υλικού Q9, το οποίο ελαχιστοποιεί το επιβλαβές μπλε φως.

Mιλώντας για πολύωρη χρήση αξίζει να αναφέρουμε πως το vivo X90 Pro διαθέτει και ένα σύστημα ψύξης που διαχέει την ψύξη σε κάθε σημείο που αρχίζει να ζεσταίνεται, με το μεγάλο Vapor Champer των 24 στρωμάτων να παρέχει ακόμα καλύτερη ψύξη όποτε αυτό χρειαστεί, εξαφανίζοντας κάθε υποψία lag και υπερθέρμανσης που μπορεί να επηρεάσει τις επιδόσεις και την εμπειρία χρήσης, είτε αυτή έχει να κάνει με δουλειά ή διασκέδαση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό