22.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Vettel: Οι βαθμοί που πήρα σήμερα είναι αστείοι

Ειδήσεις Ελλάδα

Για να πάρουν κατάταξη οι οδηγοί και να θεωρηθεί ότι ένας αγώνας έχει ολοκληρωθεί, θα πρέπει να συμπληρωθούν περισσότεροι από δύο γύροι, έστω και πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας, όπως ακριβώς έγινε σήμερα στο Βελγικό GP.
Ωστόσο, για να δοθούν οι βαθμοί στο μέγιστο, θα πρέπει να ολοκληρωθεί τουλάχιστον το 75% της διάρκειας του αγώνα. Κάτι τέτοιο, φυσικά δεν συνέβη, γι’αυτό και η βαθμολογούμενη 10αδα πήρε τους μισούς βαθμούς, από αυτούς που ορίζει ο κανονισμός.

Ο Sebastian Vettel τερμάτισε πέμπτος, κάτι που σημαίνει ότι πήρε πέντε βαθμούς (αντί για δέκα), αλλά σε δηλώσεις του μετά το πέρας του “αγώνα” δεν συμφωνεί με αυτό που έγινε σήμερα, σε ότι έχει να κάνει με τους βαθμούς. Ο οδηγός της Aston Martin πρακτικά στηρίζει τα λεγόμενα του Lewis Hamilton, τονίζοντας πως δεν έπρεπε να απονεμηθούν βαθμοί, λέγοντας:
Μοιάζει σαν ανέκδοτο έτσι; Είναι αστείο αυτό που έγινε. Τι κάναμε σήμερα στον αγώνα για να πάρουμε βαθμούς; Για μένα, δεν το αισθάνθηκα ούτε σαν ανταμοιβή για τις κατατακτήριες. Εάν θες να πάρεις βραβείο για τις κατατακτήριες, πρέπει να πάρεις βαθμούς στις κατατακτήριες. Παρεμπιπτόντως, σκέφτηκα ότι έπρεπε να κάνουμε το 25% της απόστασης του αγώνα για να πάρουμε τους μισούς βαθμούς. Αυτό δείχνει μόνο πόσο μεγάλος είμαι.
Ήμουν στην 5η θέση και δυσκολευόμουν να δω. Έπρεπε να σιγουρέψω πως δεν θα χτυπήσω τον Daniel [Ricciardo] που ήταν μπροστά. Στις πιο πίσω θέσεις θα ήταν χειρότερα τα πράγματα. Προτεραιότητα έχει πάντα η ασφάλεια και σήμερα πάρθηκαν δύσκολες αποφάσεις. Δεν είναι εύκολο να αφήνεις τον κόσμο να περιμένει.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Pierre Gasly, με τον οδηγό της AlphaTauri να επιτίθεται στον οδηγό της Red Bull, Sergio Perez, λέγοντας:
Δεν νιώθω πως αξίζω βαθμούς για όσα έκανα. Απλά ακολούθησα το αυτοκίνητο ασφαλείας. Έμεινα έκπληκτος γιατί μας έβαλαν στην πίστα στις χειρότερες συνθήκες, απλά για να πάρουμε βαθμούς. Δεν είχα σύγκρουση με τον τοίχο πριν φτάσω στο grid, αλλά ήταν το μοναδικό που έκανα σήμερα.
Νιώθω πολύ άσχημα για τον κόσμο που ήρθε και περίμενε τόσες ώρες μες τη βροχή για να δει αγώνα F1 και το μόνο που είδαν ήταν δύο γύροι πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας. Πραγματικά λυπάμαι. Δεν πιστεύω πως υπήρχε άλλη επιλογή σήμερα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό