26.7 C
Athens
Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024

Verstappen: O Hamilton δεν σεβάστηκε τους κανονισμούς στη μάχη του πρώτου γύρου

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Max Verstappen κατηγόρησε τον Lewis Hamilton ότι δεν σεβάστηκε τους κανονισμούς κατά τη διάρκεια της μάχης που είχαν στον πρώτο γύρο του χθεσινού αγώνα στην Αυστραλία.
Ο Hamilton πέρασε τον Verstappen στη τρίτη στροφή, με τον Ολλανδό να κατηγορεί τον Βρετανό πως τον έσπρωξε εκτός πίστας. Ο νικητής του αγώνα είπε:
Ο πρώτος γύρος μου δεν ήταν καταπληκτικός, αλλά ξέρω ότι έχουμε ένα γρήγορο μονοθέσιο, οπότε δεν υπάρχει λόγος να είμαστε επιθετικοί και να κινδυνεύουμε μια ζημιά στο μονοθέσιο.
Οι άλλοι συνειδητοποίησαν ότι η ευκαιρία τους είναι το αντίστροφο, γι’ αυτό ήταν επιθετικοί, πράγμα που είναι αρκετά δίκαιο. Πιθανότατα θα έκανα το ίδιο αν ήμουν στη θέση τους.

Νομίζω ότι με αυτούς τους νέους κανονισμούς που ορίζουν πως αν αγωνίζεσαι από έξω, αν είσαι μπροστά στην κορυφή της στροφής, πρέπει να σου δοθεί χώρος στην έξοδο, κάτι που θεωρώ ότι δεν μου συνέβη, γιατί κυριολεκτικά απέφυγα να με τρακάρουν. Παρότι το αναφέρω δεν θέλω να το κάνω μεγάλο θέμα.
Όταν όμως οι κανονισμοί γράφτηκαν, νόμιζα ότι θα τηρούνταν από όλους. Αλλά δεν πειράζει, ήμουν αρκετά προσεκτικός στον πρώτο γύρο, θα μπορούσα να αμυνθώ μάλλον λίγο καλύτερα, αλλά έτσι πάει μερικές φορές.
Προσπάθησα να αποφύγω την επαφή. Είναι ξεκάθαρο με τους κανονισμούς για το τι επιτρέπεται να κάνεις όταν βρίσκεται στην εξωτερική. Σαφώς, δεν τηρήθηκαν οι κανονισμοί, αλλά δεν πειράζει, είχαμε καλό ρυθμό, οπότε τους περάσαμε ούτως ή άλλως.

Ο Hamilton από τη μεριά του δεν θεωρεί πως έσπρωξε τον Verstappen εκτός πίστας, ούτε πιστεύει πως παραβίασε τους κανονισμού:
Νόμιζα ότι ήταν αρκετά αξιοπρεπές. Εκείνος φρέναρε νωρίς, εγώ αργά και τον πέρασα από την εσωτερική. Αφήσαμε και οι δύο χώρο ο ένας για τον άλλον. Δεν τον έβγαλα εκτός πίστας, δεν στράφηκε εναντίον μου, οπότε δεν ακουμπήσαμε και αυτό είναι αγώνας.
Ο Verstappen που πανηγύρισε τη πρώτη του νίκη στην Αυστραλία πρόσθεσε:
Είναι υπέροχο να κερδίζω εδώ, η πρώτη μου νίκη στο Albert Park. Έχει περάσει καιρός και για την ομάδα να κερδίσει εδώ, οπότε είμαι πολύ, πολύ χαρούμενος. Αλλά επίσης, είναι υπέροχο να βλέπεις ότι οι οπαδοί περνούν καλά ακόμα και τώρα. Είχαν αρκετή αναμονή όλη την ημέρα, οπότε θα τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που παρέμειναν μέχρι το τέλος.

Νομίζω ότι ο ρυθμός του αυτοκινήτου ήταν γρήγορος, το έβλεπες αμέσως, ήμασταν πάντα εκεί, περιμένοντας να ανοίξει το DRS, να έχουμε την ευκαιρία να περάσουμε. Αλλά με αυτές τις κόκκινες σημαίες, την πρώτη την καταλαβαίνω, αλλά την δεύτερη δεν την καταλαβαίνω, πραγματικά.
Ήταν χαοτικά σήμερα, αλλά επιβιώσαμε από όλα, είχαμε καλό ρυθμό και κερδίσαμε και πάλι, που φυσικά είναι το πιο σημαντικό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό