31.6 C
Athens
Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Verstappen και Red Bull μπήκαν με το δεξί στη νέα χρονιά!

Ειδήσεις Ελλάδα

Μετά το πρώτο και μοναδικό τριήμερο δοκιμών την περασμένη εβδομάδα όλοι συμφωνούσαν πως η Red Bull Racing θα είναι η ομάδα που θα θέσει τον πήχη και φέτος. Αυτή είναι ο… λαγός για το 2023, συνεχίζοντας ακριβώς από εκεί που το άφησε την προηγούμενη χρονιά με τους υπόλοιπους διεκδικητές να παραμένουν ερωτηματικά όσον αφορά στην αξιοπιστία και την ταχύτητα τους. Όλα αυτά επιβεβαιώθηκαν με τον πρώτο αγώνα της σεζόν, το νυχτερινό Grand Prix του Bahrain όπου η Red Bull πήρε ένα σχεδόν… “σβηστό” 1-2 με τον Max Verstappen να εξαφανίζεται από την αρχή και χωρίς να επιτρέπει σε κανέναν ούτε καν να σκεφτεί να τον απειλήσει και τον teammate του, Sergio Perez, να εκμεταλλεύεται την στρατηγική της ομάδας και την ταχύτητα του μονοθεσίου για να τερματίσει στην δεύτερη θέση.

Τι άλλο μάθαμε εχθές; Ότι η Aston Martin το 2023 θα είναι μία υπολογίσιμη δύναμη. Η αγγλική ομάδα σημείωσε τεράστια πρόοδο στο μεσοδιάστημα και ο Fernando Alonso θύμισε 20άρη με το μυαλό 40άρη κατακτώντας δίκαια και με το σπαθί του την 3η θέση. Τόσο ο Ισπανός, δις Παγκόσμιος Πρωταθλητής όσο και ο Lance Stroll που σημειωτέον αγωνίστηκε με σοβαρά τραύματα στα χέρια έπειτα από ένα ποδηλατικό ατύχημα στις 18 Φεβρουαρίου και κατάφερε να τερματίσει στην 6η θέση παρά τους έντονους πόνους, απέδειξαν ότι η Aston Martin μάλλον θα αγωνίζεται περισσότερο για podiums και νίκες παρά για την όποια έκπληξη όπως τα προηγούμενα χρόνια. Ο χρόνος θα δείξει αν η επίδοση της ομάδας έχει διάρκεια αλλά τα πρώτα δείγματα είναι άκρως ενθαρρυντικά. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για την Ferrari όπου ο Carlos Sainz πήρε την 4η θέση τελικά, αλλά δεν έδειξε σε κανένα σημείο ότι μπορεί κάτι περισσότερο ενώ ο teammate του, Charles Leclerc, εγκατέλειψε με μηχανικό πρόβλημα ενώ βρισκόταν στην 3η θέση αλλά χωρίς να μπορεί να απειλήσει τις δύο Red Bull.

Λίγο καλύτερη είναι η εικόνα της Mercedes-AMG, με τα μονοθέσια των Lewis Hamilton και George Russell να περνούν το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα μαχόμενες με τις Aston Martin. Τελικά, είδαν την καρό σημαία του τερματισμού από την 5η (Hamilton) και 7η (Russell) θέση δείχνοντας ότι τους λείπει η απόλυτη ταχύτητα που θα τους επέτρεπε να παλέψουν για κάτι καλύτερο. Αν μη τι άλλου όμως, βρίσκονται σε πολύ καλύτερη θέση απ’ ότι στις αρχές της περσινής σεζόν. Στην 8η θέση τερμάτισε η Alfa Romeo του Valtteri Bottas, μπροστά από τον Pierre Gasly που έσωσε την τιμή της Alpine στον πρώτο αγώνα του με την γαλλική ομάδα αφού ο teammate του, Esteban Ocon, μάλλον βρέθηκε στην χειρότερη ημέρα της καριέρας του και έχοντας τιμωρηθεί 3 φορές για τρία διαφορετικά παραπτώματα, εγκατέλειψε τον αγώνα. Στην τελευταία βαθμολογούμενη θέση βρέθηκε ο Alex Albon της Williams που έκανε έναν ήσυχο και γρήγορο αγώνα κατακτώντας τον τελευταίο πόντο για τον συγκεκριμένο αγώνα. Αν δεν υπήρχε ο Ocon, το βραβείο του… χρυσού βατόμουρου για το Grand Prix του Bahrain θα πήγαινε στην McLaren που θα μπορούσε να μην είχε εμφανιστεί καν στον αγώνα με τον Oscar Piastri να εγκαταλείπει με πρόβλημα και τον Lando Norris να κάνει… πολλά pit stops λόγω ενός προβλήματος στο πνευματικό σύστημα του μονοθεσίου. Επόμενη στάση, το Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας σε δύο εβδομάδες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό