24.1 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Vasseur: Το μονοθέσιο έχει τεράστιο περιθώριο βελτίωσης πριν τις πρώτες αναβαθμίσεις

Ειδήσεις Ελλάδα

O Frederic Vasseur δήλωσε αισιόδοξος σήμερα πως στο GP της Σαουδικής Αραβίας, το μονοθέσιο της Ferrari έχει “τεράστιο περιθώριο βελτίωσης” με το τρέχον πακέτο της, επειδή στο GP του Μπαχρέιν η ομάδα δεν είχε βρει τη σωστή ισορροπία του μονοθεσίου.
Δυσκολευτήκαμε λίγο με την ισορροπία το πρώτο Σαββατοκύριακο. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε μεγάλο περιθώριο βελτιώσεων με το υπάρχον αεροδυναμικό μας πακέτο. Με ό,τι είδαμε στο Μπαχρέιν, νομίζω ότι έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης όσον αφορά την ικανότητα οδήγησης.
Το πιο σημαντικό είναι να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στη τρέχουσα κατάσταση για να προσπαθήσουμε να πάρουμε το καλύτερο από αυτό που έχουμε σήμερα, ακόμα κι αν φέρνουμε αναβαθμίσεις και βελτιώνουμε την κατάσταση και την ανταγωνιστικότητα του πακέτου. Λάβετε υπόψη ότι το Μπαχρέιν δεν είναι πάντα πολύ αντιπροσωπευτικό. Και δεύτερον, είμαστε ακόμα στο αρχικό στάδιο του μονοθεσίου.
Κάναμε τρεις ημέρες δοκιμών και τον αγώνα στο Μπαχρέιν, μόνο σε μία πίστα, και πρέπει να κατανοήσουμε καλύτερα το ίδιο το μονοθέσιο για να προσπαθήσουμε να πάρουμε το καλύτερο από το πακέτο που έχουμε.

Μετά τον αγώνα, ο Sainz είπε ότι η υπερβολική φθορά των ελαστικών της Ferrari ήταν τόσο κακή όσο πέρυσι. Ο Vasseur για το θέμα αυτό είπε πως για τη μεγάλη φθορά των ελαστικών στο Μπαχρέιν, παίζει σημαντικό ρόλο η άσφαλτος της πίστας, σε συνδυασμό με τους οδηγούς της που προσπαθούσαν να καλύψουν την έλλειψη απόδοσης, με τον Sainz να καταστρέφει τα ελαστικά του προσπαθώντας να κρατήσει πίσω του τον Alonso.
Ένα μέρος της εξήγησης προέρχεται από την άσφαλτο του Μπαχρέιν, γιατί είναι πολύ επιθετική και μάλλον αυτό αυξάνει όλες τις παραμέτρους. Και είναι αλήθεια επίσης ότι αν έχεις έλλειψη ρυθμού, πρέπει να πιέσεις περισσότερο για να παραμείνεις στο μέγιστο του ρυθμού σου και καταστρέφεις περισσότερο τα πάντα. Σημαίνει ότι θα ήμουν πολύ πιο συγκεντρωμένος στην καθαρή απόδοση και τις αγνές δυνατότητες παρά σε κάτι άλλο.

Με τη Ferrari να φέρνει αναβαθμίσεις στη Σαουδική Αραβία, ο Vasseur αναμένει από την ομάδα να κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός, με την πίστα της Τζέντα να έχει πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά από την πίστα του Μπαχρέιν.
Σίγουρα δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι με την κατάσταση και θέλω να κάνω ένα βήμα προς τα μπροστά. Τα χαρακτηριστικά της Τζέντα είναι εντελώς διαφορετικά σε σύγκριση με το Μπαχρέιν όσον αφορά το κράτημα, την σκληρότητα, τη διάταξη της πίστας και έτσι είναι εντελώς διαφορετική ιστορία.
Ήδη θα ταιριάζει λίγο περισσότερο σε αυτό που έχουμε σήμερα. Οι αναβαθμίσεις στην Τζέντα ελπίζω ότι θα μας οδηγήσουν σε ένα βήμα προς τα μπροστά.
Είχαμε μια σαφή ανάλυση του τι κάναμε στο Μπαχρέιν. Σίγουρα έχουμε μια μακρά λίστα με πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε. Ελπίζω ότι στη Τζέντα θα μπορέσουμε να έχουμε μια πρώτη αντίδραση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό