18.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Unboxing και hands-on με το TCL 10L!

Ειδήσεις Ελλάδα

H TCL Communications συνεχίζει να εμπλουτίζει τη γκάμα της με νέα μοντέλα και αυτές τις μέρες είχαμε στα χέρια μας τα TCL 10 Pro και TCL 10L, που ήρθαν να χτυπήσουν την midrange/premium-midrange αγορά. Ξεκινάμε, λοιπόν, με το TCL 10L που είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά έναντι €229 σε χρώματα Arctic White & Mariana Blue.

Το TCL 10L έχει ελκυστική εμφάνιση με πάχος 8,4mm και βάρος 180gr, με την τετραπλή κάμερα να ξεχωρίζει στο πίσω μέρος του, μαζί με το διπλό LED flash που έχει αρχίσει να γίνεται σήμα κατατεθέν της εταιρείας. Η συσκευή παρέχει καλό grip και τα bezels είναι όσο μεγάλα πρέπει για να θεωρείται εύχρηστη αλλά και κομψή, χωρίς “περιττή” επιφάνεια χωρίς pixels. Στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης βρίσκουμε ένα hole-notch και στο κέντρο της πλάτης τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, ενώ το πίσω μέρος λαμβάνει κυρτότητα στις πλευρές του. Δεν είχαμε στη διάθεσή μας τη συσκευασία και τα παρελκόμενα του μοντέλου, πλην ενός καλωδίου USB Type-C και του φορτιστή των 10 Watts, ενώ η κάμερα δεν εξέχει ιδιαίτερα από το πίσω μέρος, κάτι το θετικό σαφέστατα.

Σε αυτή την κατηγορία τιμής, το TCL 10L δε θα μπορούσε να έχει κάποιο chipset-“ναυαρχίδα”, έτσι εξοπλίζεται με το “τίμιο”, mid-range Snapdragon 665 της Qualcomm, το οποίο συνδυάζεται με 6GB RAM και 64GB eMMC 5.1 επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου. Μπορεί να μη προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις σε games αλλά θα “τρέξει” άνετα όποιο app κι αν θέλετε, τα καταφέρνει ακόμα και στο multitasking ενώ είναι κατασκευασμένο στα 11nm, έτσι έχει σχετικά μικρή κατανάλωση ενέργειας.

Ή οθόνη είναι IPS με διαγώνιο 6,53″, aspect ratio 19,5:9 και FullHD ανάλυση (1080 x 2340 pixels), ουσιαστικά η ίδια οθόνη που γνωρίσαμε και στο TCL Plex, πριν μερικούς μήνες. Σαφώς προτιμάμε ένα καλό IPS panel από ένα “μέτριο” OLED και χάρη και στην τεχνογνωσία της TCL από το χώρο των τηλεοράσεων, η οθόνη του 10L είναι πολύ καλή από πλευράς ποιότητας, χρωματικής πιστότητας και φωτεινότητας/contrast. NXTVISION την ονομάζει η εταιρεία και προσφέρει αυτόματη ρύθμιση των παραμέτρων της ανάλογα με τι προβάλει ανά πάσα στιγμή, μπορεί να κάνει αυτόματο enhancement του SDR περιεχομένου σε HDR και φροντίζει για την ξεκούραση των ματιών του χρήστη με φιλτράρισμα του μπλέ φωτός και των λειτουργιών “ανάγνωσης” και “άνεσης ματιών”. Όσο για το screen-to-body ratio, ξεπερνά το 85%.

Από πλευράς συνδεσιμότητας έχουμε Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot), Bluetooth 5.0 (A2DP, LE, aptX), NFC, FM ραδιόφωνο, audio jack και τη θύρα Type-C, φυσικά, ενώ από πλευράς software/interface, το 10L διαθέτει το TCL UI (βασισμένο στο Android 10), το οποίο είναι εύκολο, παραμετροποιήσιμο, αν και έχει προεγκατεστημένες αρκετές εφαρμογές, που όμως θα σας χρησιμεύσουν κατά πάσα πιθανότητα, αν είστε “multimedia” χρήστης. Με το “Smart Panel” μπορείτε να φέρετε στα μέτρα σας τη συσκευή για γρήγορη πρόσβαση στις λειτουργίες και εφαρμογές που θέλετε ενώ, αν έχετε κι άλλες συσκευές του οικοσυστήματος της TCL στο σπίτι σας, μπορείτε να τις ελέγξετε όλες από το smartphones σας, εύκολα και απλά. Ίσως μέσα στους επόμενους μήνες να αποδειχθεί χρήσιμο αυτό το χαρακτηριστικό…
Η τετραπλή AI κάμερα του 10L είναι ένα από τα highlights της συσκευής. Διαθέτει ένα κύριο αισθητήρα 48MP που Συνδυάζεται με φακό f/1.8, με PDAF και 4-1 pixel binning για φωτογραφίες 12MP υψηλής ποιότητας (μπορείτε, ωστόσο, να τραβήξετε και 48ΜP φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης). Η κάμερα μπορεί να κάνει λήψη 4K στα 30 FPS και slow-motion FullHD στα 120 FPS, ενώ η δεύτερη κάμερα είναι ultra-wide με αισθητήρα 8MP και δίπλα της βρίσκουμε ακόμα δύο κάμερες, των 2MP έκαστη: Μια macro και μια depth. Συνολικά μείναμε ικανοποιημένοι από την τριπλή κάμερα του 10L, όπως και την 16MP selfie του (f/2.2, 1080p ), τουλάχιστον με βάση τον ανταγωνισμό στην οικονομική, αυτή, κατηγορία.
Ο ήχος προέρχεται από το μονό ηχείο του στο κάτω μέρος της συσκευής, όμως η TCL φρόντισε ώστε να μπορείτε να συνδέσετε έως 4 Bluetooth ηχεία ταυτόχρονα (ή ακουστικά), ώστε να κάνετε ακόμα και… πάρτυ χωρίς ειδικό εξοπλισμό και ογκώδη ηχοσυστήματα. Τέλος, η αυτονομία ήταν αναμενόμενα υψηλή, από τη μπαταρία των 4.000 mAh, η οποία επαναφορτίζεται μέσω του 10W φορτιστή και βγάζει μια τυπική μέρα με αρκετή χρήση, οπότε σπάνια θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε κάποιο powerbank.
Το TCL 10L έχει αρκετά πλεονεκτήματα… η σχεδίασή του, η οθόνη του, η αυτονομία του, οι 4 κάμερες, είναι από τα χαρακτηριστικά που θα υπερκαλύψουν το μέσο χρήστη και σίγουρα είναι μια από τις top 5 προτάσεις στην κατηγορία λίγο πάνω από τα 200 ευρώ, αν αναζητάτε νέα συσκευή αυτή την περίοδο. Το Plex σημείωσε σχετική επιτυχία στην αγορά και έδειξε πως η TCL έχει διδαχθεί αρκετά ώστε να μας προσφέρει αξιόπιστα smartphones με αρκετές δυνατότητες και το 10L ακολουθεί την ίδια “ρότα”.

Δείτε το hands-on μας του TCL 10L!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό