15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

UEFA: Πλάνο δανεισμού των ομάδων για να ξεπεραστεί η κρίση λόγω πανδημίας!

Ειδήσεις Ελλάδα

UEFA: Απόφαση σταθμός της Ομοσπονδίας που σκοπεύει να διαθέσει έως 4 δις την ερχόμενη πενταετία για να διευκολύνει τους συλλόγους με σοβαρά οικονομικά θέματα λόγω συνεπειών της πανδημίας.

Διάφορους τρόπους ενίσχυσης των ομάδων αναζητά η UEFA. Προκειμένου να εξομαλύνει την κατάσταση σε οικονομικό επίπεδο και να γλιτώσει «κανόνια» σε κλαμπ που αγωνίζονται στις διοργανώσεις της. Αυτό λόγω των συνεπειών της πανδημίας που την τελευταία διετία έφερε τεράστια προβλήματα στο ποδόσφαιρο.

Τις τελευταίες ώρες οι πληροφορίες σχετικά με αποφάσεις της UEFA, ολοένα και αυξάνονται. Τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν την Πέμπτη (7/4), αλλά η καθοριστική απόφαση φαίνεται πως έχει ληφθεί. Πέρα απ’ την ουσιαστικά κατάργηση του Financial Fair Play, η Ομοσπονδία είναι έτοιμη να προχωρήσει σε δανεισμό των ομάδων!

Το πλάνο της UEFA που είναι στο τελικό στάδιο εφαρμογής, προβλέπει να δίνονται δάνεια σε κλαμπ που το έχουν ανάγκη. Πρόκειται φυσικά για ομάδες που μετέχουν στις διοργανώσεις της. Ο δανεισμός ουσιαστικά θα είναι κάτι σαν προείσπραξη χρημάτων για τη διευκόλυνση των ομάδων.

Το πλάνο αυτό θα ισχύσει την επόμενη πενταετία και κάθε ομάδα θα μπορεί να δανειστεί χρήματα, ανάλογα με τις ανάγκες της και φυσικά το brand name της. Το ποσό που θα είναι το μεγαλύτερο που θα μπορεί να πάρει κάθε κλαμπ, είναι περίπου τα 100 εκατ. ευρώ.

Ήδη η UEFA έχει έρθει σε συμφωνία με τράπεζα, για ένα ποσό που θα είναι από 2,5 έως 4 δις ευρώ. Αυτό υπολογίζουν πως θα χρειαστεί για την ενίσχυση των ομάδων μέσα στην επόμενη πενταετία.

Για παράδειγμα μια Ελληνική ομάδα που θα μετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αν το επιθυμεί θα μπορεί να προεισπράττει λεφτά από τα τηλεοπτικά, το market pool κτλ. Τα οποία χωρίς τοκο θα κρατούνται στη συνέχεια. Απ’ τη συγκεκριμένη διαδικασία η UEFA δε θα έχει κάποιο οικονομικό κέρδος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό