14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

UEFA: Ανατροπή στις κληρώσεις – Η απόφαση που επηρεάζει Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ

Ειδήσεις Ελλάδα

UEFA: Νέα δεδομένα στις ερχόμενες κληρώσεις για Champions League, Europa League και Conference League, που επηρεάζουν και Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

Το τριήμερο 7-9 Δεκεμβρίου θα πέσει η αυλαία της φάσης των ομίλων στις τρεις διοργανώσεις της UEFA. Αυτό σημαίνει πως θα γίνουν γνωστές οι ομάδες που θα συνεχίσουν στους «16» του Champions League, αυτές που θα… υποβιβαστούν στο Europa League και θα παίζουν play offs με τους δεύτερους των ομίλων, αλλά και οι σύλλογοι που θα αφήσουν τη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση και θα αντιμετωπίσουν σε μπαράζ αυτούς που θα τερματίσουν στην 2η θέση των ομίλων του Europa Conference League.

Μέχρι στιγμής, ο Ολυμπιακός έχει εξασφαλίσει την παρουσία του στην επόμενη φάση του Europa League αλλά περιμένει την τελευταία αγωνιστική για να μάθει αν θα τερματίσει στην πρώτη θέση του ομίλου, ήτοι θα περάσει απ’ ευθείας στους «16» της διοργάνωσης ή αν θα ολοκληρώσει την πορεία του στους ομίλους στη δεύτερη θέση και με αποτέλεσμα να περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του από τις ομάδες που θα υποβιβαστούν από το Champions League.

Παράλληλα, κοντά στην πρόκρισή του εμφανίζεται και ο ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» βρίσκεται στην 3η θέση του ομίλου του, ισοβαθμεί στους 8 πόντους με την Σλόβαν και θέλει μόνο τη νίκη απέναντι στην Λίνκολν και την ίδια ώρα η ομάδα της Μπρατισλάβας να μην πάρει το «τρίποντο» κόντρα την αδιάφορη και πρωτοπόρο Κοπεγχάγη στην Δανία.

Σε περίπτωση που οι Πρωταθλητές Ελλάδας τερματίσουν στη δεύτερη θέση του Δ’ ομίλου του Europa League και οι Κυπελλούχοι Ελλάδας βρεθούν στην ίδια θέση του ΣΤ’ ομίλου του Europa Conference League, τότε θα δώσουν το «παρών» στην κλήρωση της Δευτέρας (13/12) που θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας.

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, όλες οι κληρώσεις που έχουν προγραμματιστεί για τη Δευτέρα (13/12), ήτοι αυτή των «16» του Champions League αλλά και αυτές των play off σε Europa League και Conference League θα πραγματοποιηθούν χωρίς την παρουσία εκπροσώπων των ομάδων. Ο λόγος έχει να κάνει με τη μεγάλη διασπορά του κορονοϊού.

Οι ιθύνοντες της UEFA αποφάσισαν να γίνουν συνδέσεις μέσω διαδικτύου, όπου οι άνθρωποι των ομάδων θα παρακολουθήσουν τις κληρώσεις, ενώ ακόμα θα κάνουν και τις δικές τους τοποθετήσεις.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό