22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

UBS: Ψήφος εμπιστοσύνης στις ευρωπαϊκές τράπεζες

Ειδήσεις Ελλάδα

Υψηλή ανάπτυξη, αλλά και επίμονα υψηλό πληθωρισμό αναμένει η UBS για το 2022. Ο συνδυασμός αυτός θα αναγκάσει πιθανότατα τις κεντρικές τράπεζες να επιταχύνουν τον βηματισμό τους προς πιο «σφιχτή» πολιτική, κάτι που με τη σειρά του θα ανεβάσει τις αποδόσεις των ομολόγων. Σε αυτό το περιβάλλον – και εφόσον δεν υπάρξουν νέες δυσάρεστες εκπλήξεις από το μέτωπο της πανδημίας- οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα είναι κερδισμένες, με τις μετοχές τους να ενισχύονται σημαντικά. 

Η UBS διατηρεί τη σύσταση «υπεραπόδοσης» (overweight) για τον τραπεζικό κλάδο βλέποντας περιθώρια ανόδου των τιμών των μετοχών κατά 20% μέσα στην επόμενη χρονιά. Συνολικά οι καθοδικοί κίνδυνοι είνα πιο περιορισμένοι από ό,τι φοβούνται οι αγορές, παρατηρεί η ελβετική επενδυτική τράπεζα, αν και αναγνωρίζει ότι η μετάλλαξη Όμικρον είναι μία υπενθύμιση των διαρκών κινδύνων, που συνδέονται με την πανδημία της Co-19. Οι πρώτες έρευνες αποκαλύπτουν ότι το νέο στέλεχος είναι άκρως μεταδοτικό ακόμη και μεταξύ των εμβολιασμένων, αλλά φαίνεται να προκαλεί πιο ήπια συμπτώματα. 

Eν τω μεταξύ οι ευρωπαϊκές τράπεζες παρουσιάζουν πολύ ισχυρή κεφαλαιακή βάση και έχουν προοπτικές για καλύτερες επιδόσεις στις χορηγήσεις δανείων, όπως επισημαίνει η UBS, η οποία βλέπει να έρχονται και αρκετά τραπεζικά deals μέσα στη νέα χρονιά. Μεταξύ άλλων υπάρχουν πληροφορίες για πώληση της αμερικανικής μονάδας της BNP ενώ δεν αποκλείονται νέες συγχωνεύσεις τραπεζών ή μονάδων τους. Οι αποτιμήσεις για εξαγορές και συγχωνεύσεις είναι αρκετά ευνοϊκές.  

Κορυφαίες επιλογές της UBS μεταξύ των ευρωπαϊκών τραπεζών για το 2022 είναι η βρετανική Barclays και η γαλλική BNP Paribas. Σύσταση αγοράς (buy) δίνει επίσης για τις Bank of Ireland, Deutsche Bank, HSBC, ING, Julius Baer, Nordea, OPT και Unicredit. Στον αντίποδα ως λιγότερες ελκυστικές επιλογές προσδιορίζει τις DNB και KBC, για τις οποίες και δίνει σύσταση πώλησης (sell). Στη σχετική λίστα της δεν βρίσκονται ελληνικές τράπεζες. 

naftemporiki.gr 

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό