28 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Twitter: Πείραμα με λειτουργία που θα ενημερώνει τους χρήστες αν το tweet τους είναι προσβλητικό

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Twitter θα δοκιμάσει την αποστολή ενημέρωσης σε χρήστες όταν απαντούν σε άλλα tweets χρησιμοποιώντας «προσβλητική γλώσσα», σε μια απόπειρα να «καθαρίσει» τις συζητήσεις στην δημοφιλή πλατφόρμα του, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η εταιρεία.

Όταν ο χρήστης πατά το κουμπί αποστολής στην απάντησή του, θα ενημερώνεται εάν τα λόγια που χρησιμοποιεί είναι παρόμοια σε αναρτήσεις που έχουν αναφερθεί και θα ερωτάται εάν θα ήθελε να το τροποποιήσει ή όχι.

Το Twitter δέχεται πιέσεις εδώ και καιρό για να «καθαρίσει» το μισαλλόδοξο και προσβλητικό περιεχόμενο από την πλατφόρμα του- το οποίο αντιμετωπίζεται μέσω υποδείξεων από χρήστες για tweets που παραβιάζουν τους κανόνες και από τεχνολογικά μέσα.

«Προσπαθούμε να ενθαρρύνουμε τους χρήστες να επανεξετάζουν τη συμπεριφορά τους και τη γλώσσα τους πριν κάνουν αναρτήσεις, επειδή συχνά μπορεί να παρασύρονται από τη στιγμή και να πουν κάτι που θα μετανιώσουν» είπε στο Reuters η Σουνίτα Σάλιγκραμ, επικεφαλής της πολιτικής για την εμπιστοσύνη και την ασφάλεια στο Twitter.

Οι κανόνες του Twitter δεν επιτρέπουν στους χρήστες να στοχοποιούν άτομα με προσβολές, ρατσιστικά ή σεξιστικά σχόλια ή υποτιμητικό περιεχόμενο. Η εταιρεία ανέλαβε δράση εναντίον σχεδόν 396.000 λογαριασμών στο πλαίσιο των κανόνων της για κακομεταχείριση και εναντίον άνω των 584.000 λογαριασμών στο πλαίσιο των κανόνων της περί μισαλλοδοξίας μεταξύ του περσινού Ιανουαρίου και Ιουνίου, σύμφωνα με την αναφορά διαφάνειάς της.

Ερωτηθείσα εάν το πείραμα αυτό θα μπορούσε αντ’αυτού να δώσει στους χρήστες ένα «βιβλίο κανόνων» για να βρίσκουν «παραθυράκια» στους κανόνες περί προσβλητικής γλώσσας, η Σάλιγκραμ είπε πως στοχεύει στην πλειονότητα αυτών που παραβιάζουν τους κανόνες, οι οποίοι δεν το κάνουν συστηματικά.

Το πείραμα αυτό, το πρώτο του είδους του για την εταιρεία, άρχισε την Τρίτη και θα διαρκέσει για τουλάχιστον μερικές εβδομάδες. Θα διεξαχθεί διεθνώς, αλλά μόνο για αγγλόφωνα tweets. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό