23 C
Athens
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024

Tupperware: Ελπίδες για τη σωτηρία της – Συμφωνία για εξαγορά, ακυρώθηκε η δημοπρασία

Ειδήσεις Ελλάδα

Στο «παρά πέντε» φαίνεται να υπάρχουν ελπίδες για τη σωτηρία του κολοσσού της Tupperware, καθώς βρέθηκαν αγοραστές λίγο πριν ξεκινήσουν οι διαδικασίες δημοπρασίας των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας μετά την κήρυξη πτώχευσης.

Η χρεοκοπημένη Tupperware Brands συμφώνησε την Τρίτη 22 Οκτωβρίου να πουλήσει την επιχείρησή της σε μια ομάδα δανειστών έναντι 23,5 εκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά και με άνω των 63 εκατομμυρίων δολαρίων σε ελάφρυνση χρέους, ακυρώνοντας τα σχέδιά της για μια ανοιχτή δημοπρασία των περιουσιακών της στοιχείων.

Η εταιρεία αποθήκευσης τροφίμων και προϊόντων κουζίνας ανακοίνωσε τη συμφωνία σε μια ακρόαση πτωχευτικού δικαστηρίου στο Ουίλμινγκτον του Delaware. Ο δικαστής πτώχευσης των ΗΠΑ, Μπρένταν Σάνον, είπε ότι θα προγραμματίσει γρήγορα μια ξεχωριστή ακρόαση για να εξετάσει την έγκριση της πώλησης, η οποία ήταν πιθανότατα το καλύτερο αποτέλεσμα δεδομένων των «δυσμενών και δύσκολων περιστάσεων» της εταιρείας.

Σύμφωνα με το Reuters, η εταιρεία με έδρα το Ορλάντο της Φλόριντα υπέβαλε αίτηση για προστασία από την πτώχευση τον περασμένο μήνα, με χρέος 818 εκατ. δολαρίων και σχέδιο να βρει αγοραστή εντός 30 ημερών.

Όμως μια ομάδα δανειστών αντιτάχθηκε στα σχέδια πώλησης της εταιρείας, επιδιώκοντας αντ’ αυτού να διεκδικήσει τα περιουσιακά στοιχεία για τον εαυτό της.

Η νέα συμφωνία

Η νέα συμφωνία πώλησης θα επιτρέψει στους δανειστές να αγοράσουν το εμπορικό σήμα της Tupperware και τις δραστηριότητες της σε πολλές βασικές αγορές, δήλωσε ο δικηγόρος της εταιρείας Spencer Winters κατά την ακρόαση στο δικαστήριο.

Κατά τη διάρκεια δικαστικής ακρόασης την περασμένη εβδομάδα, η Tupperware υποστήριξε ότι οι δανειστές, οι οποίοι αγόρασαν το χρέος της με μεγάλη έκπτωση, δεν θα πρέπει να τους επιτραπεί να συμπιέσουν τους άλλους πιστωτές της και να τους εμποδίσουν να επωφεληθούν από την πώληση.

Η καλύτερη λύση

Οι δανειστές είχαν υποστηρίξει ότι ο προτεινόμενος πλειστηριασμός της εταιρείας θα τους εμπόδιζε άδικα να χρησιμοποιήσουν μια ανταλλαγή χρέους ως μέρος της προσφοράς τους για τα περιουσιακά στοιχεία της Tupperware.

Η νέα συμφωνία βρίσκει μια μέση λύση, δίνοντας στους δανειστές τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τη διαγραφή χρέους για μέρος της τιμής αγοράς, ενώ παράλληλα απαιτεί από αυτούς να βάλουν κάποια μετρητά τα οποία η εταιρεία μπορεί να χρησιμοποιήσει για να πληρώσει άλλα χρέη.

Στους δανειστές που είναι τώρα έτοιμοι να αποκτήσουν την Tupperware περιλαμβάνονται η Alden Global Capital, η Stonehill Institutional Partners και ένα trading desk της Bank of America .

Η δημοτικότητα της εκτοξεύτηκε τη δεκαετία του 1950, καθώς οι γυναίκες της μεταπολεμικής γενιάς διοργάνωναν «πάρτι Tupperware» στα σπίτια τους για να πουλήσουν τα δοχεία, καθώς αναζητούσαν την ενδυνάμωση και την ανεξαρτησία.

Αλλά η εταιρεία δήλωσε ότι στηρίχθηκε υπερβολικά σε ανεξάρτητους αντιπροσώπους πωλήσεων τα τελευταία χρόνια, υποφέροντας από μια πολυετή ύφεση στις πωλήσεις, ενώ έχασε ευκαιρίες να πουλήσει προϊόντα στο διαδίκτυο ή σε καταστήματα λιανικής πώλησης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό