23.1 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Triumph Trident 660 2025: Mε αναβαθμισμένα ηλεκτρονικά και ανάρτηση ()

Ειδήσεις Ελλάδα

Για το 2025 η Triumph τοποθετεί στο μεσαίο της roadster ως μέρος του βασικού εξοπλισμού ακόμα περισσότερη τεχνολογία εστιασμένη στον αναβάτη.

Όντας η μοναδική τρικύλινδρη πρόταση στην κατηγορία, το νέο Triumph Trident 660 προσφέρει δυναμικές και απόλυτα εκμεταλλεύσιμες επιδόσεις, ενώ η ευέλικτη συμπεριφορά που εμπνέει εμπιστοσύνη και το ανανεωμένο ρετρό-μοντέρνο στυλ συνδυάζονται τώρα με την καλύτερη τεχνολογία της κατηγορίας. Ανταποκρινόμενο στις απαιτήσεις των υποψήφιων πελατών, το 660 διαθέτει πλέον πληθώρα νέου εξοπλισμού που δεν έχει προηγούμενο σε αυτή την κατηγορία, με το βελτιστοποιημένο Cornering ABS και τον έλεγχο πρόσφυσης, το Triumph Shift Assist και το Cruise Control να τοποθετούνται στο βασικό εξοπλισμό.

Η ενσωματωμένη οθόνη TFT και το σύστημα συνδεσιμότητας Bluetooth MyTriumph προσφέρουν στους αναβάτες πλοήγηση βήμα προς βήμα, κλήσεις και έλεγχο μουσικής, ενώ υπάρχουν τρία προγράμματα οδήγησης, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου, ονόματι Sport.

Τρικύλινδρο πλεονέκτημα

Ο κινητήρας συνδυάζει τη ροπή χαμηλά με ισχυρές μεσαίες στροφές και μια άκρως δυναμική απόδοση στις υψηλές. Περισσότερο από το 90% της μέγιστης ροπήςαποδίδεται από τις 3.600 έως τις 9.750 σαλ. Αυτό δίνει στον αναβάτη το καλύτερο και των δύο κόσμων, σε σύγκριση με έναν δικύλινδρο ή τετρακύλινδρο, συνδυάζοντας το τράβηγμα χαμηλά και τις ισχυρές μεσαίες ενός δικύλινδρου με την ισχύ ενός τετρακύλινδρου ψηλά, παράλληλα βέβαια με τον χαρακτηριστικό τρικύλινδρο ήχο. Η μοτοσυκλέτα διαθέτει ένα ακριβέστατο κιβώτιο και με το σύστημα αλλαγής ταχυτήτων Triumph Shift Assist καθιστά τη γρήγορη επιτάχυνση απρόσκοπτη και δυναμική.

Πέραν του ότι το νέο Trident 660 προσφέρει το χαμηλότερο κόστος ιδιοκτησίας στην κατηγορία, έρχεται και η υψηλή ποιότητα κατασκευής και η χρήση μόνο premium υλικών στον κινητήρα για να αραιώσει τα διαστήματα σέρβις στα 16.000 χιλιόμετρα και να ανακουφίσει την τσέπη του αναβάτη. Επιπρόσθετα, οι ιδιοκτήτες παίρνουν την πρόσθετη διαβεβαίωση μιας παγκόσμιας διετούς, απεριόριστης χιλιομετρικά εγγύησης και της εξαιρετικής αξίας μεταπώλησης όταν έρθει η ώρα της ανταλλαγής.

Οδική συμπεριφορά που εμπνέει σιγουριά

Από τη φυσική θέση οδήγησης μέχρι την υψηλής ποιότητας ανάρτηση και τα ισχυρά φρένα, ο ουδέτερος και εύκολος χειρισμός του Trident είναι το κλειδί για την ελκυστικότητά του. Το προσβάσιμο ύψος σέλας των 805 χιλιοστών και το γενικό στενό πλάτος της μοτοσυκλέτας εξασφαλίζουν σιγουριά στους ελιγμούς με τα πόδια κάτω και στην οδήγηση με χαμηλές ταχύτητες, ενώ η έμφυτη φυσική ισορροπία, ο ομαλός συμπλέκτης ολίσθησης και υποβοήθησης και η εξαιρετικά γραμμική παροχή ισχύος είναι ιδανικά συστατικά για χρήση στα πολυσύχναστα αστικά περιβάλλοντα.

Το 660 διαθέτει ανάποδο πιρούνι Showa 41 χλστ υψηλών προδιαγραφών, το οποίο έχει αναβαθμιστεί με την απόσβεση «μεγάλου εμβόλου» SFF-BF της Showa για ακόμα μεγαλύτερη άνεση και έλεγχο. Υπάρχει επίσης ένα αμορτισέρ πίσω με ρυθμιζόμενη προφόρτιση, επίσης από τη Showa, ισχυρά φρένα Nissin με διπλά δισκόφρενα 310 χλστ και ελαστικά υψηλών προδιαγραφών Michelin Road 5.

Τεχνολογία επικεντρωμένη στον αναβάτη

Το Trident 660 διαθέτει πλέον κορυφαίο επίπεδο ηλεκτρονικών βοηθημάτων στο βασικό εξοπλισμό. Μοναδικά σε αυτή την κατηγορία το βελτιστοποιημένο γωνιακό ABS και το Traction Control, διασφαλίζουν τη βέλτιστη απόδοση σε όλες τις γωνίες κλίσης. Χρησιμοποιώντας πληροφορίες από τη μονάδα μέτρησης αδρανείας έξι αξόνων (IMU) για τον υπολογισμό της γωνίας κλίσης, της πίεσης πέδησης και της θέσης του γκαζιού, το σύστημα παρακολουθεί και προσαρμόζει συνεχώς τις παραμέτρους προκειμένου να εξασφαλίσει βέλτιστη απόδοση και ασφάλεια κατά το φρενάρισμα και την επιτάχυνση. Τοποθετημένο ως στάνταρ, το Triumph Shift Assist επιτρέπει απρόσκοπτα ανεβοκατεβάσματα ταχυτήτων χωρίς τη χρήση του συμπλέκτη, ενώ στάνταρ είναι και το Cruise Control για πιο άνετη οδήγηση στους ανοιχτούς δρόμους.

Μια έγχρωμη οθόνη TFT με συνδεσιμότητα Bluetooth προσθέτει πλοήγηση στροφή προς στροφή και πλήρη λειτουργικότητα τηλεφώνου για να προσφέρει ασυναγώνιστα επίπεδα άνεσης στον αναβάτη. Εκτός από την υπάρχουσα λειτουργία γκαζιού ride by wire και τα προγράμματα οδήγησης Βροχής και Δρόμου, υπάρχει τώρα και ένα τρίτο πρόγραμμα «Σπορ» που προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη απόκριση και συναρπαστική απόδοση από τον τρικύλινδρο κινητήρα.

Αυξάνοντας την ασφάλεια και την αξιοπιστία ενώ παράλληλα εξαλείφοντας την ανάγκη για συντήρηση, το Trident 660 διαθέτει έναν χαρακτηριστικό στρογγυλό πλήρως LED προβολέα, ενσωματωμένο πίσω φως και αυτό-ακυρωτικά φλας για βελτιωμένη ορατότητα.

Μοναδικό στυλ

Οι μίνιμαλ γραμμές και η μυώδης εμφάνιση έχουν ενισχυθεί για το 2025 με τρεις τολμηρούς νέους συνδυασμούς χρωμάτων και γραφικών. Το Cosmic Yellow, το Cobalt Blue και το Diablo Red τραβούν τα βλέμματα, που συμπληρώνονται από πινελιές Sapphire Black και εντυπωσιακές διαγώνιες λευκές ρίγες. Υπάρχει επίσης ένας πιο διακριτικός χρωματισμός Jet Black. Άλλες διακριτικές αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν υλικά και φινιρίσματα, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας γέφυρας από σφυρήλατο αλουμίνιο στο επάνω μέρος και του πεντάλ φρένου επίσης από σφυρήλατο αλουμίνιο.

Πολλά τα αξεσουάρ

Με 45 γνήσια αξεσουάρ Triumph για να διαλέξουν, οι αναβάτες μπορούν να προσθέσουν προστασία, άνεση, στυλ, αποσκευές και ασφάλεια στο νέο τους Trident. Από θερμαινόμενα γκριπ και κυλιόμενα φλας για να βελτιώσουν την καθημερινή μετακίνηση, μέχρι να προετοιμαστούν για μεγαλύτερα ταξίδια με tail pack, tank bag και μάσκα, οι ιδιοκτήτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον διαμορφωτή της Triumph για να δημιουργήσουν το δικό τους στυλ.

Πότε και πόσο

Η τιμή του νέου Trident 660 για την ελληνική αγορά θα ανακοινωθεί προσεχώς. Οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να διαμορφώσουν τις δικές τους παραμέτρους ή να μάθουν περισσότερα στο www.triumphmotorcycles.gr . Οι μοτοσυκλέτες θα φτάσουν στα καταστήματα τις αρχές του ερχόμενου Δεκεμβρίου.

Photo Credit: Triumph

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό