28.7 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Toyota Yaris Cross – Ώρα για ανανέωση

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Toyota έχει ενδυναμώσει όλες τις σημαντικές πτυχές του δημοφιλούς Yaris Cross, αναβαθμίζοντας όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που συνετέλεσαν ώστε το συμπαγές SUV να κατακτήσει, μεταξύ πολλών ακόμα διακρίσεων, τον τίτλο 2022 World Urban Car κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους κυκλοφορίας του στην αγορά. Η διπλή στρατηγική της Toyota όσον αφορά τα υβριδικά συστήματα κίνησης διευρύνει ακόμα περισσότερο τις επιλογές για τους πελάτες που αναζητούν ένα συμπαγές όχημα, χωρίς θυσίες στην ισχύ, τις επιδόσεις και την οικονομία. Το υβριδικό σύστημα κίνησης είναι ο νούμερο ένα καθοριστικός παράγοντας για εκείνους που επιλέγουν να αγοράσουν το Yaris Cross. Και τώρα έχουν περισσότερες επιλογές από κάθε άλλη φορά στα πλαίσια της αμιγώς υβριδικής γκάμας: δύο διαφορετικά συστήματα κίνησης (μια μοναδική προσφορά στην κατηγορία) με κίνηση στους εμπρός τροχούς ή και στους τέσσερις μέσω ενός ευφυούς συστήματος τετρακίνησης.

Στο νέο Hybrid 130, το καθιερωμένο πλήρως υβριδικό σύστημα των 1,5 λίτρων διαθέτει ένα νέο άξονα μετάδοσης κίνησης με μεγαλύτερο και ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα-γεννήτρια (MG1). Αυτό, σε συνδυασμό με τις ρυθμίσεις στη μονάδα ελέγχου ισχύος (PCU), προσφέρει αύξηση 12% στη συνολική απόδοση του συστήματος – από 116 DIN hp/85 kW σε 130 DIN hp/96 kW. Ταυτόχρονα, η ροπή του κινητήρα MG2 έχει αυξηθεί σε όλο το εύρος στροφών, με τη μέγιστη τιμή της να αυξάνεται κατά 30% από 141 σε 185 Nm. Το αποτέλεσμα είναι η ταχύτερη επιτάχυνση, με τον χρόνο 0-100 km/h να μειώνεται κατά μισό δευτερόλεπτο φτάνοντας στα 10,7 δευτερόλεπτα. Ο σχετικός χρόνος 80-120 km/h για μια τυπική προσπέραση, μειώνεται κατά 0,4 δευτερόλεπτα φτάνοντας στα 8,9 δευτερόλεπτα. Όσον αφορά τις εκπομπές CO2, το νέο σύστημα κίνησης επιτυγχάνει τις καλύτερες τιμές στην κατηγορία του με εκπομπές 101-116 g/km, ενώ η κατανάλωση καυσίμου είναι 4,5-5,2 l/100 km. Οι αντίστοιχες τιμές για το Hybrid 115 είναι 101-115 g/km και 4,5-5,1 l/100 km, καθιστώντας το τον απόλυτο συνδυασμό επιδόσεων και οικονομίας.

Το  νέο Yaris Cross διατηρεί τον αυθεντικό SUV χαρακτήρα του. Με έναν πρόσθετο ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα για αυξημένη πρόσφυση, η τεχνολογία AWD-i προσφέρει πλήρη υποστήριξη και μέγιστη αίσθηση σταθερότητας σε όλες τις συνθήκες, με δυνατότητες AWD διαθέσιμες αποκλειστικά σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Επιλέγοντας αυτόματα από κίνηση εμπρός σε τετρακίνηση επιτυγχάνεται κορυφαία απόδοση καυσίμου και μειωμένες εκπομπές CO2. Για οδήγηση ακόμα και στις πιο απαιτητικές συνθήκες, όπως επιφάνειες με λάσπη, χιόνι ή πάγο, ο επιλογέας AWD-i του Yaris Cross ενσωματώνει τις επιλογές Trail και Snow που προσφέρουν την απαιτούμενη σταθερότητα, πρόσφυση και μειωμένη ολίσθηση των τροχών ώστε να σας κρατά πάντοτε στην πορεία σας. Η πρόσβαση σε πληροφορίες, η συνδεσιμότητα και η ψυχαγωγία απογειώνονται με την εισαγωγή μιας νέας ψηφιακής εμπειρίας χρήστη, η οποία περιλαμβάνει έναν νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων που προσαρμόζεται ανάλογα με τις προτιμήσεις του οδηγού και ένα ισχυρότερο σύστημα πολυμέσων με ταχύτερη απόκριση που προσφέρει ένα ευρύτερο φάσμα λειτουργιών.

Οι οθόνες διαθέτουν κορυφαίο μέγεθος στην κατηγορία τους: ανάλογα με την έκδοση διατίθενται οθόνες 7 ή 12,3” για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων  και 9 ή 10,5” για την οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12.3” προβάλλει ενδείξεις, πληροφορίες και γραφικά με υψηλή ανάλυση και ευκρίνεια για άνεση και ορατότητα σε όλα τα επίπεδα φωτισμού.  Ο οδηγός μπορεί να εξατομικεύσει την εμφάνιση της οθόνης ανάλογα με τη διάθεσή του ή τον τύπο του ταξιδιού με τέσσερις επιλογές στυλ: Smart, Casual, Sporty και Tough. Υπάρχει επιπλέον η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα στις ένδειξης για τη δημιουργία 12 διατάξεων συνολικά, καθώς και η αλλαγή του χρώματος στο φόντου ανάλογα με το επιλεγμένο προφίλ οδήγησης – Normal, ECO ή Sport. Η γκάμα του Yaris Cross περιλαμβάνει επίσης την έκδοση GR SPORT, η οποία αντλεί έμπνευση από τις επιτυχίες της Toyota Gazoo Racing στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Το Yaris Cross GR Sport διαθέτει σπορ, δυναμική εμφάνιση, με μοναδικές GR Sport ζάντες αλουμινίου machined faced 18’’ σε σκούρο γκρι χρώμα, ειδικής σχεδίασης σπορ καθίσματα με κόκκινες ραφές, καθώς και σήματα GR Sport τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Τέλος, οι αναρτήσεις έχουν ρυθμιστεί για να προσφέρουν μια συναρπαστική οδηγική εμπειρία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό