16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Toyota: To εργοστάσιο στην Τουρκία γίνεται το πρώτο στην Ευρώπη που θα παράγει plug-in-υβριδικά οχήματα και μπαταρίες

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Toyota ανακοίνωσε σήμερα ότι η δεύτερη γενιά του C-HR θα παράγεται στο εργοστάσιο της στην πόλη Sakarya της Τουρκίας, όπως συμβαίνει και με την τρέχουσα γενιά του δημοφιλούς μοντέλου.
Το νέο C-HR θα είναι διαθέσιμο με υβριδικό και plug-in υβριδικό κινητήριο σύνολο, με το νέο μοντέλο να γίνεται το πρώτο plug-in υβριδικό επιβατικό αυτοκίνητο που θα παράγεται στην γειτονική χώρα.1Επιπλέον, το εν λόγω εργοστάσιο της Toyota στην Τουρκία θα γίνει το πρώτο της στην Ευρώπη που θα ξεκινήσει την παραγωγή plug-in υβριδικών οχημάτων και το πρώτο που θα εξοπλιστεί με γραμμή παραγωγής μπαταριών.
Πιο συγκεκριμένα και παράλληλα με τη γραμμή παραγωγής των οχημάτων, θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο μια νέα γραμμή συναρμολόγησης μπαταριών για PHEV οχήματα, με ετήσια παραγωγική δυνατότητα 75.000 μονάδων. Η παραγωγή των μπαταριών θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του 2023, δημιουργώντας περίπου 60 νέες ειδικευμένες θέσεις εργασίας.

Η συνολική επένδυση για αυτό το project θα είναι περίπου 317 εκατομμύρια ευρώ, ανεβάζοντας τη συνολική επένδυση στο εργοστάσιο από την αρχή του στα περίπου 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό