29.5 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Toyota GR H2 Racing Concept – Μηδενικές εκπομπές ρύπων και στο Le Mans!

Ειδήσεις Ελλάδα

Απέχουμε μερικές ώρες μονάχα μέχρι την εκκίνηση του 24ωρου αγώνα στην πίστα Circuit de la Sarthe στο Le Mans και ενώ η Toyota είναι ένας από τους κατασκευαστές που θα διεκδικήσουν τη νίκη, βρήκε τον χρόνο να μας δείξει το πώς οραματίζεται το μέλλον των αγώνων αντοχής παρουσιάζοντας ένα νέο πρωτότυπο: το GR H2 Racing Concept. Δεν είναι νέο ότι η Toyota πειραματίζεται με το υδρογόνο ως καύσιμο σε κινητήρες εσωτερικής καύσης. Η ιαπωνική εταιρία δεν έχει κρύψει την πίστη της ότι το υδρογόνο, είτε σε υγρή μορφή είτε σε αέρια, μπορεί να αποτελέσει μία βιώσιμη εναλλακτική (σχεδόν) μηδενικών εκπομπών ρύπων και το GR H2 Racing Concept μας δείχνει πώς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αυτή η τεχνολογία στην κορυφαία μορφή των αγώνων αντοχής.

Το πρωτότυπο που παρουσιάστηκε εχθές είναι λίγο μεγαλύτερο από το GR010 Hybrid που αγωνίζεται φέτος στο World Endurance Championship και η Toyota δεν αποκαλύπτει πολλές λεπτομέρειες σχετικά. Το μόνο που αναφέρει είναι ότι το αγωνιστικό έχει εξελιχθεί σε απάντηση στην ανακοίνωση της προσθήκης μίας ειδικής κατηγορίας για υδρογονοκίνητα στο Le Mans από το 2026 και δεδομένου του πνεύματος καινοτομίας που κυριαρχεί στην ιαπωνική μάρκα ιδίως όσον αφορά στην μείωση των εκπομπών ρύπων, δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι θέλει να είναι μία από τις πρώτες που θα δηλώσει παρόν και φυσικά, μία από τις πρώτες που θα κυριαρχήσει.

“Ο στόχος μου είναι ουδετερότητα όσον αφορά στις εκπομπές άνθρακα στα motorsports χωρίς την θυσία των επιδόσεων ή του ενθουσιασμού. Δεν θα επενδύαμε σε αυτή την τεχνολογία αν δεν πίστευα ότι μπορούμε να νικήσουμε με αυτήν!“

Δήλωσε ο Akio Toyoda. Να θυμίσουμε ότι το GR H2 Racing Concept δεν είναι η πρώτη φορά που η Toyota επιστρατεύει αυτή την τεχνολογία στα motorsports καθώς συμμετείχε με μία υδρογονοκίνητη Corolla στον 3ο γύρο του Super Taikyu Series το 2021 και με το ίδιο αγωνιστικό στο Idemitsu 1500 Super Endurance στην Ταϊλάνδη το 2022. Η Toyota ορθώς πιστεύει ότι η βελτίωση της τεχνολογίας μέσα από τον κόσμο των motorsports είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για το μέλλον και σε συνεργασία με ομοϊδεάτες της τόσο μέσα όσο και έξω από την βιομηχανία αυτοκινήτου επιταχύνει τις προσπάθειες της για την παραγωγή, την μεταφορά και την χρήση του υδρογόνου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό