19.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Toyota bZ Compact SUV Concept – Μία ματιά στο μέλλον

Ειδήσεις Ελλάδα

Το νέο και ομολογουμένως εντυπωσιακό Prius δεν είναι το μοναδικό όχημα που παρουσιάζει η Toyota στην έκθεση αυτοκινήτου του Los Angeles. Μαζί με το plug-in υβριδικό Prius πραγματοποιεί το ντεμπούτο του και ένα concept που σύμφωνα με την ίδια την εταιρία “παρέχει μία ματιά στο μέλλον”. Ένα concept που επεκτείνει το όραμα της ιαπωνικής εταιρίας υπό την “bZ” υπομάρκα: το bZ Compact SUV.

Επειδή προς το παρόν το bZ Compact SUV Concept δεν είναι κάτι παραπάνω από μία σχεδιαστική σπουδή, η Toyota δεν αποκαλύπτει πολλές πληροφορίες σχετικά, αλλά αναφέρει πως έχει σχεδιαστεί ως ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα με μπαταρίες (BEV) και χρησιμοποιεί μία “καθαρή-ζωτική” προσέγγιση για τον σχεδιασμό. Μία προσέγγιση που τονίζει την δισυπόστατη φύση του μοντέλου και επιτυγχάνει τόσο τον μινιμαλισμό που θα περίμενε κανείς από ένα BEV όσο και την ζωτικότητα του μέλλοντος. Αν θέλουμε να εισέλθουμε σε λεπτομέρειες, τότε δεν γίνεται να μην αναφέρουμε τα χαρακτηριστικά εμπρός φωτιστικά σώματα, τις έντονες ακμές που μειώνουν τον οπτικό όγκο των επιφανειών, τις λεπτές “A” και “B” κολώνες που συνδυάζονται με την πολύ παχιά τρίτη κολώνα στο πίσω μέρος και φυσικά, τους κοντούς προβόλους με τα μαύρα προστατευτικά που υπογραμμίζουν τον… περιπετειώδη χαρακτήρα του μοντέλου.

Στο εσωτερικό ακολουθείται η ίδια φιλοσοφία με ένα οκταγωνικό τιμόνι και δύο οθόνες, μία για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και μία για το σύστημα infotainment και τον χειρισμό των διάφορων υποσυστημάτων του οχήματος. Ένας μινιμαλιστικός φουτουρισμός με λίγα λόγια, με την Toyota να τονίζει πως παρότι premium, η καμπίνα του bZ Compact SUV Concept ενσωματώνει και οικολογικά στοιχεία όπως τα “bio” και ανακυκλωμένα υλικά. Η εταιρία αποφεύγει να κάνει λόγο για ενδεχόμενο λανσάρισμα του πρωτότυπου στην αγορά αλλά τόσο το design που δεν απέχει πολύ από το να περάσει στην παραγωγή όσο και η υπόσχεση ότι θα μάθουμε περισσότερα σχετικά με το bZ Compact SUV τον ερχόμενο Δεκέμβριο μας κάνει να πιστεύουμε ότι αυτό που βλέπουμε είναι περισσότερο ένας προάγγελος του μοντέλου παραγωγής παρά μία σχεδόν άσκοπη σχεδιαστική σπουδή. Στο κάτω-κάτω δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φαντασία για να δει κανείς ότι το bZ Compact SUV θα μπορούσε να είναι για το bZ4X ότι είναι το C-HR για το RAV4…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό