18.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Toyota: Το τετρακίνητο bZ4X ίσως να μην φορτίσει με DC στους -20 βαθμούς Κελσίου

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο χρόνος φόρτισης και η αυτονομία ενός ηλεκτρικού οχήματος επηρεάζονται σημαντικά από τις εξωτερικές συνθήκες και κυρίως από την θερμοκρασία περιβάλλοντος.3Η Toyota, θέλοντας να ενημερώσει τους πελάτες της που θα αγοράσουν το τετρακίνητο bZ4X, αναφέρει ότι η δυνατότητα γρήγορης φόρτισης με DC ταχυφορτιστή ενδέχεται να μην είναι δυνατή σε θερμοκρασίες κάτω των -20 βαθμών Κελσίου. Επιπλέον, η φόρτιση μπορεί να είναι πιο αργή σε θερμοκρασία κάτω από τους 0 βαθμούς Κελσίου.2Η πλήρης ανακοίνωση της Toyota για το τετρακίνητο bZ4X αναφέρει:
Οι χρόνοι φόρτισης σε DC ταχυφορτιστή υπολογίζονται με βάση τις ιδανικές συνθήκες φόρτισης. Καθώς οι θερμοκρασίες μειώνονται κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου, ο χρόνος φόρτισης θα αυξηθεί σημαντικά. Για το bZ4X AWD μοντέλο, η φόρτιση μπορεί να επιβραδυνθεί περισσότερο από άλλα μοντέλα σε καιρικές συνθήκες κάτω από τους 0 βαθμούς Κελσίου και μπορεί να μην είναι δυνατή όταν η θερμοκρασία πέσει γύρω στους -20 βαθμούς Κελσίου και κάτω. Οι συνθήκες μπαταρίας, οι προδιαγραφές του φορτιστή και η πλήρης φόρτιση DC περισσότερες από δύο φορές την ημέρα μπορούν επίσης να επηρεάσουν αρνητικά τον χρόνο φόρτισης.1Διάβασε ακόμαΜε έως 516 χλμ αυτονομίας το Toyota bZ4X

Τόσο η μπαταρία της προσθιοκίνητης έκδοσης, όσο και της τετρακίνησης είναι χωρητικότητας 71,4 kWh. Στη προσθιοκίνητη είναι της Panasonic και υποστηρίζει φόρτιση με ταχυφορτιστή έως 150 kW, ενώ στην τετρακίνητη είναι της CATL και υποστηρίζει φόρτιση με ταχυφορτιστή έως 100 kW.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό