21.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Toyota: Πτώση 42% στα κέρδη τριμήνου

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Toyota ανακοίνωσε χειρότερο από ό,τι αναμενόταν πλήγμα, πτώση 42% στα λειτουργικά κέρδη τριμήνου, καθώς η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία υπέστη πιέσεις από τους περιορισμούς στην προσφορά και την αύξηση του κόστους.
Τα λειτουργικά κέρδη για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, βυθίστηκαν στα 578,66 δισ. γιεν (4,3 δισ. δολάρια) από τα 997,4 δισ. γιεν πριν από ένα χρόνο.
Έχει επανειλημμένως περικόψει τους μηνιαίους στόχους παραγωγής εξαιτίας της παγκόσμιας έλλειψης τσιπ και των περιορισμών σχετικά με την co-19 στα εργοστάσια στην Κίνα.
Αλλά το μέγεθος της πτώσης των κερδών απείχε πολύ από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές, μια μείωση της τάξης του 15%, και φάνηκε να ξαφνιάζει την αγορά, με αποτέλεσμα η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας να υποχωρεί κατά 3% μετά τα αποτελέσματα.

Παρά το δύσκολο τρίμηνο, η εταιρεία διατήρησε τις εκτιμήσεις της για τα λειτουργικά κέρδη του έτους και το σχέδιό της να κατασκευάσει 9,7 εκατ. οχήματα αυτό το έτος.
Τα κέρδη στο πρώτο τρίμηνο χρήσης επηρεάστηκαν από τους περιορισμούς στην προσφορά, τις χαμηλότερες πωλήσεις και την αύξηση του κόστους των υλικών, τόνισε εκπρόσωπος της Toyota.
Όπως και οι άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, η Toyota έχει να αντιμετωπίσει υψηλότερο κόστος και τους φόβους ότι ο πληθωρισμός παγκοσμίως θα μπορούσε να βάλει φρένο στην καταναλωτική ζήτηση.
Επίσης, η ιαπωνική εταιρεία περιέκοψε τους μηνιαίους στόχους της παραγωγής τρεις φορές στη διάρκεια του τριμήνου Απριλίου-Ιουνίου, και υποχώρησε 10% κάτω από τους αρχικούς στόχους, εξαιτίας των ελλείψεων στους ημιαγωγούς και της επίδρασης από τους περιορισμούς στην Κίνα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό