27 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Toyota και Subaru φέρνουν δεύτερο EV στην αγορά

Ειδήσεις Ελλάδα

Νομίζω έχει καταστεί σαφές ακόμα και στον πιο περιστασιακό παρατηρητή της βιομηχανίας αυτοκινήτου πως εταιρίες όπως η Subaru είναι δύσκολο να ακολουθήσουν τους ρυθμούς που απαιτούνται για την αλλαγή. Είναι δεδομένο και δεν είναι κακό καθώς γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο υπάρχουν οι συνεργασίες. Οι Toyota και Subaru δοκίμασαν ήδη μία φορά την τύχη τους στην κατηγορία των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων με τα bZ4X / Solterra αλλά αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα από την χώρα του ανατέλλοντος ηλίου το ντουέτο των SUV μηδενικών εκπομπών ρύπων δεν θα είναι το μοναδικό πεδίο συνεργασίας των δύο εταιριών.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή, το επερχόμενο (ανώνυμο ακόμα) μοντέλο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Subaru στην Yajima της Ιαπωνίας, σε αντίθεση με τα bZ4X/Solterra που συναρμολογούνται στις εγκαταστάσεις της Toyota στο Aichi, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το μοντέλο δεν θα είναι εντελώς καινούριο καθώς θα χρησιμοποιεί μέρη και εξαρτήματα από ηλεκτρικά SUV που κυκλοφορούν ήδη στην αγορά. Με αυτή την πρακτική θα μειωθεί δραστικά τόσο ο χρόνος που απαιτείται για την εξέλιξη όσο και το κόστος ενώ η παραγωγή αναμένεται να κυμαίνεται ανάμεσα στις 15.000 και τις 20.000 σε μηνιαία βάση με το μοντέλο που θα φορέσει λογικά τα σήματα και των δύο εταιριών να είναι διαθέσιμο όχι μόνο στη Β. Αμερική ή την Ιαπωνία αλλά και την Ευρώπη!

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε αν το φημολογούμενο μοντέλο ανήκει στην τριπλέτα των μοντέλων που ανακοίνωσαν οι δύο εταιρίες πως θα εξελίξουν από κοινού αν και η λογική λέει πως δεν θα μπορούσε να ισχύει κάτι διαφορετικό. Τα χρονοδιαγράμματα ταιριάζουν άλλωστε καθώς το δημοσίευμα που κάνει λόγο για το ηλεκτρικό SUV αναφέρει πως η παραγωγή του θα ξεκινήσει στις αρχές του 2026, άρα το λανσάρισμα του στην αγορά θα γίνει λίγους μήνες αργότερα.  Αν όντως τα πράγματα εξελιχθούν κατ’ αυτόν τον τρόπο, το επερχόμενο SUV μηδενικών εκπομπών ρύπων θα είναι το πρώτο από τρία μοντέλα με τα ίδια στοιχεία: SUV και ηλεκτρικά αν και ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για τα άλλα δύο. Εν τω μεταξύ, οι κατασκευαστές συνεχίζουν να στηρίζονται στους θερμικούς κινητήρες και συνεχίζουν να τους εξελίσσουν γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο με τις Toyota, Subaru και Mazda να έχουν ήδη ανακοινώσει την συνεργασία τους σε αυτόν τον τομέα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό