35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Tototheo Global και Neuron ενώνουν δυνάμεις για δορυφορική συνδεσιμότητα στη ναυτιλία, με τη χρήση ΑΙ

Ειδήσεις Ελλάδα

Απαντώντας στην αυξανόμενη ανάγκη των πλοίων για πολλαπλή δορυφορική συνδεσιμότητα και τεχνολογίες που επιτρέπουν ομαλή μετάβαση μεταξύ διαφορετικών υπηρεσιών, η Tototheo Global και η Neuron ανακοινώνουν μια νέα συνεργασία, για την εφαρμογή της πλατφόρμας διαχείρισης ποιότητας εμπειρίας (QoE) της Neuron με τεχνολογία AI, στα σκάφη που εξυπηρετούνται από την Tototheo.

Τα πλεονεκτήματα

Μετά από επιτυχημένες δοκιμές, αποδείχθηκε ότι η πλατφόρμα Neuron 360 βελτιώνει την ανθεκτικότητα της συνδεσιμότητας παρέχοντας πολύτιμες αναλύσεις για τη βελτίωση της επιχειρησιακής απόδοσης και της ποιότητας συνδεσιμότητας επί του πλοίου.

Μέσω αυτής της στρατηγικής συνεργασίας, οι δύο εταιρείες θα προσφέρουν στους πελάτες τους τη δυνατότητα  ενσωμάτωσης δεδομένων συνδεσιμότητας σε πραγματικό χρόνο από κεραίες, δρομολογητές και συστήματα τρίτων, προσφέροντας μια συνολική εικόνα της συνδεσιμότητας και της QoE σε μια πλατφόρμα ανεξάρτητη από προμηθευτές.

«Οι υπηρεσίες πολλαπλών δικτύων είναι πλέον απαραίτητες στη ναυτιλία, καθιστώντας κρίσιμη τη διαφάνεια στη διαχείριση της απόδοσης της συνδεσιμότητας», δήλωσε η Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου, συν-διευθύνουσα σύμβουλος της Tototheo Global. «Το Neuron 360 θα εξασφαλίσει περισσότερο χρόνο λειτουργίας, διευκολύνοντας και επιταχύνοντας την επίλυση θεμάτων συνδεσιμότητας επί του πλοίου, με χαμηλότερο κόστος».

Το Neuron 360 θα είναι διαθέσιμο ως πρόσθετο εργαλείο για τους πελάτες της Tototheo Global.

Η κ. Παναγιώτου Θεοδοσίου πρόσθεσε ότι η Tototheo δοκιμάζει επίσης το Neuron Grid, μια λύση διαχείρισης δικτύου με τεχνολογία AI που επιτρέπει έξυπνη ορχήστρωση δικτύου μέσω πολλαπλών παρόχων και τεχνολογιών (LEO, MEO, GEO, 4G, 5G και Wi-Fi). Το Neuron Grid ενσωματώνει αυτές τις υπηρεσίες σε ένα ενιαίο κανάλι, δρομολογώντας έξυπνα την κυκλοφορία για αξιόπιστη κάλυψη και βέλτιστη QoE, διαχειρίζοντας παράλληλα περιορισμούς εύρους ζώνης και κόστους.

«Το Neuron Grid προσφέρει μια λύση που μειώνει το κόστος διαχείρισης δικτύου και απελευθερώνει πόρους, διασφαλίζοντας υψηλής ποιότητας εμπειρία και ανθεκτική συνδεσιμότητα» δήλωσε η κ. Θεοδοσίου. «Σε συνεργασία με την Neuron, η Tototheo προσφέρει μια κορυφαία λύση διαχείρισης δικτύου υποστηριζόμενη από AI».

Ο Μπένυ Ρετναμόνι, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Neuron, δήλωσε: «Στην εποχή της πολυπαραγωγικής δορυφορικής συνδεσιμότητας για πλοία, η AI θα βελτιώσει την απόδοση συνδεσιμότητας, μειώνοντας το χρόνο και το κόστος των χειροκίνητων παρεμβάσεων. Η έξυπνη ορχήστρωση πολλαπλών παρόχων θα επιτρέψει τη γρήγορη κλιμάκωση της χωρητικότητας και τη διατήρηση υψηλής QoE με χαμηλό συνολικό κόστος».

Μέσω αυτής της συνεργασίας, οι εταιρείες στοχεύουν να επιταχύνουν την έξυπνη ναυτιλία, παρέχοντας την πλατφόρμα Neuron σε περισσότερες ναυτιλιακές εταιρείες.

Η Tototheo Global

Η Tototheo Global είναι ένας κορυφαίος πάροχος προηγμένων λύσεων συνδεσιμότητας και τεχνολογίας, αφιερωμένος στη βελτιστοποίηση της απόδοσης σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των θαλάσσιων, χερσαίων και αεροπορικών επιχειρήσεων. Οι υπηρεσίες της εταιρείας περιλαμβάνουν δορυφορικές επικοινωνίες, συστήματα πλοήγησης, υπηρεσίες ψηφιακού μετασχηματισμού, AI, IoT και ολοκληρωμένες λύσεις κυβερνοασφάλειας. Αξιοποιώντας δεκαετίες εμπειρίας, η Tototheo Global παρέχει καινοτόμες, αποτελεσματικές και προσαρμοσμένες λύσεις για ένα διαφορετικό πελατολόγιο.

Η βιωσιμότητα και η αξιοπιστία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αποστολής της Tototheo Global. Η εταιρεία προωθεί τον ψηφιακό μετασχηματισμό μέσω τεχνολογίας αιχμής και ισχυρής συνδεσιμότητας. Με την ενσωμάτωση AI και IoT, ενισχύει τη λειτουργική αποδοτικότητα, προσφέροντας έξυπνες πληροφορίες για πιο έξυπνη λήψη αποφάσεων.

Βασισμένη στις βασικές αξίες της, η Tototheo Global υποστηρίζει τους πελάτες της στην επίτευξη λειτουργικής αριστείας και βιώσιμης ανάπτυξης

Η Neuron

Η συνδεσιμότητα είναι ο κινητήρας των ψηφιακών εμπειριών και πρέπει να λειτουργεί οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Για κινούμενα μέσα όπως πλοία, αεροπλάνα και τρένα, αυτή η ανάγκη παρουσιάζει μια μοναδική πρόκληση. Εδώ έρχεται η Neuron.

Η Neuron είναι μια πλατφόρμα διαχείρισης ποιότητας εμπειρίας (QoE), υποστηριζόμενη από τεχνητή νοημοσύνη, η οποία επιτρέπει τον μετασχηματισμό της ψηφιακής εμπειρίας για συνδεδεμένους στόλους. Συνδυάζοντας δεδομένα σε πραγματικό χρόνο και τεχνητή νοημοσύνη, το Neuron παρέχει στις εταιρείες ασύγκριτη ορατότητα, πληροφορίες και έλεγχο της συνδεσιμότητάς τους μέσω πολλαπλών παρόχων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό