24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

TOP 5 πληροφορίες για τη νέα BMW XM, το σπορ SUV του τμήματος BMW M GmbH

Ειδήσεις Ελλάδα

Το νέο σπορ SUV αποτελεί μια μοναδική σύνθεση της γκάμας “X”, του τμήματος “Μ” και των ηλεκτροκίνητων μοντέλων του Βαυαρού κατασκευαστή.

Η αποκάλυψη της XM, του νέου SUV της BMW έγινε με εντυπωσιακό τρόπο, γιορτάζοντας τα 50 χρόνια του τμήματος BMW M GmbH (μην παραλείψετε να δείτε το στο τέλος του άρθρου). Αυτές είναι οι TOP 5 πληροφορίες για τη νέα BMW XM.

01. Μόνο “Μ”

BMW XM SUV 2023
BMW

Η νέα ΧΜ θα είναι αποκλειστικά “Μ”, δεν θα υπάρξουν δηλαδή πιο ήπιες εκδόσεις αλλά μόνο η συγκεκριμένη, εξελιγμένη από το τμήμα “Μ” της BMW. Αυτό την καθιστά το δεύτερο αυθύπαρκτο μοντέλο “Μ” μετά την Μ1 του 1977. Ταυτόχρονα, αποτελεί και το κορυφαίο μοντέλο της γκάμας SUV της εταιρίας, με μήκος ταυτόσημο της Χ7 (5.110 mm) και ισχύ που στην κορυφαία έκδοση θα φτάνει τους 748 ίππους!

02. Το πρώτο Plug-in Hybrid της BMW M GmbH

BMW XM SUV 2023
BMW/ENES KUCEVIC

Για πρώτη φορά μια BMW M διαθέτει εξηλεκτρισμένο σύστημα κίνησης. Το υβριδικό σύστημα της XM απαρτίζεται από:

βενζινοκινητήρα V8 4,4 λίτρων,
έναν ηλεκτροκινητήρα,
αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων,
σύστημα τετρακίνησης M xDrive,
μπαταρία ιόντων λιθίου 29,5 kWh.

Η συνδυαστική απόδοση φτάνει τους 653 ίππους και τα 800 Nm ροπής, με τις επιδόσεις να είναι εκρηκτικές: 0-100 km/h σε 4,3’’ και τελική ταχύτητα περιορισμένη στα 270 km/h. Η μέση κατανάλωση που ανακοινώνει ο κατασκευαστής είναι 1,5-1,6 lt/100 km, ενώ υπάρχει επίσης η δυνατότητα κίνησης αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για έως και 88 km.

03. Το ισχυρότερο μοντέλο “Μ” στην ιστορία

BMW XM SUV 2023
BMW/ENES KUCEVIC

Το φθινόπωρο του 2023 θα λανσαριστεί μια ακόμη πιο ισχυρή έκδοση της XM, η LABEL RED, στην οποία η απόδοση θα είναι ακόμη πιο υψηλή φτάνοντας τους 748 ίππους και τα 1.000 Nm ροπής. Η XM LABEL RED θα είναι το ισχυρότερο μοντέλο παραγωγής που έχει εξελίξει ποτέ η BMW M GmbH.

04. Ζάντες που φτάνουν τις 23’’ σε διάμετρο

BMW XM SUV 2023
BMW

Ένα από τα στοιχεία που συμβάλλουν στο ιδιαίτερα αιχμηρό ντιζάιν του σπορ SUV, είναι και οι ζάντες αλουμινίου. Στο βασικό εξοπλισμό έχουν διάμετρο 21’’, ο υποψήφιος αγοραστής θα μπορεί ωστόσο να επιλέξει μεγαλύτερες, έως και 23 ίντσες!

BMW XM SUV 2023
BMW

Το χρυσαφί και φωτιζόμενο περίγραμμα της μάσκας πάντως, δεν ξέρουμε αν είναι στοιχείο που ταιριάζει σε μοντέλο που φέρει το λογότυπο “Μ”…

05. Πίσω θέσεις με ατμόσφαιρα Μ Lounge

BMW XM SUV 2023
BMW

Στο εσωτερικό της BMW XM κυριαρχούν η οδηγοκεντρική σχεδίαση, το BMW Curved Display και τα υλικά υψηλής ποιότητας σε κάθε σημείο, ακόμη και στην οροφή.

Αν και για πολλούς αποτελεί ιεροσυλία η αναφορά στις πίσω θέσεις ενός μοντέλου που εξελίχθηκε από την BMW M GmbH, εδώ αξίζει να ασχοληθούμε.

BMW XM SUV 2023
BMW

Οι Γερμανοί κάνουν λόγο για γενναιόδωρη αίσθηση πολυτέλειας κι ευρυχωρίας στο πίσω μέρος, με θερμαινόμενες πλάτες που εκτείνονται στα πλαϊνά, ειδικά σχεδιασμένα μαξιλάρια, ατμοσφαιρικό φωτισμό με 100 LED και κορυφαίο ησοχύστημα Surround Bowers & Wilkins Diamond με ενισχυτή 1.500 watt.

Η παραγωγή της ΧΜ θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο στις HΠΑ, ενώ οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν την Άνοιξη του 2023.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό