28.7 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

To YouTube περιορίζει την πρόσβαση των ανηλίκων σε βίντεο με όπλα

Ειδήσεις Ελλάδα

Το YouTube αλλάζει τις πολιτικές του σχετικά με τα βίντεο με πυροβόλα όπλα, σε μια προσπάθεια να εμποδίσει το δυνητικά επικίνδυνο περιεχόμενο να φτάσει σε ανήλικους χρήστες.

Η πλατφόρμα κοινής χρήσης βίντεο που ανήκει στην Google δήλωσε την Τετάρτη ότι θα απαγορεύσει κάθε βίντεο που δείχνει πώς να αφαιρέσετε συσκευές ασφαλείας πυροβόλου όπλου. Επιπλέον, τα βίντεο που δείχνουν αυτοσχέδια όπλα, αυτόματα όπλα και ορισμένα αξεσουάρ πυροβόλων όπλων, όπως σιγαστήρες, θα περιορίζονται σε χρήστες 18 ετών και άνω.

Οι αλλαγές τίθενται σε ισχύ στις 18 Ιουνίου και έρχονται αφότου οι υποστηρικτές της ασφάλειας των όπλων έχουν επανειλημμένα καλέσει την πλατφόρμα να κάνει περισσότερα για να διασφαλίσει ότι τα βίντεο με όπλα δεν φτάνουν στους νεότερους χρήστες του ιστότοπου, δυνητικά τραυματίζοντας παιδιά ή οδηγώντας τα σε σκοτεινά μονοπάτια εξτρεμισμού και βίας.

Η Katie Paul, διευθύντρια του Tech Transparency Project, είπε ότι η αλλαγή ήταν ευπρόσδεκτη είδηση ​​και ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Όμως αμφισβήτησε γιατί η πλατφόρμα άργησε να εκδώσει μια νέα πολιτική και είπε ότι η ομάδα της θα κοιτάξει να δει πόσο αποτελεσματικά το YouTube επιβάλλει τον νέο κανόνα του.

«Τα πυροβόλα όπλα είναι η νούμερο ένα αιτία θανάτου για παιδιά και εφήβους στην Αμερική», είπε η Paul, της οποίας η ομάδα απαιτούσε εδώ και καιρό ισχυρότερους ελέγχους ηλικίας στα διαδικτυακά βίντεο με όπλα. «Όπως πάντα με το YouTube, η πραγματική απόδειξη της αλλαγής είναι αν η εταιρεία εφαρμόζει τις πολιτικές που έχει για τα βιβλία. Μέχρι το YouTube να λάβει πραγματικά μέτρα για να αποτρέψει τα βίντεο σχετικά με όπλα και ένοπλη βία να φτάνουν σε ανηλίκους, οι πολιτικές του παραμένουν κενές λέξεις.»

Πέρυσι, ερευνητές στην ομάδα της Paul δημιούργησαν λογαριασμούς στο YouTube που μιμούνταν τη συμπεριφορά εννιάχρονων Αμερικανών αγοριών με δηλωμένο ενδιαφέρον για τα βιντεοπαιχνίδια. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το σύστημα προτάσεων του YouTube προώθησε σε αυτούς τους λογαριασμούς γραφικά βίντεο πυροβολισμών σε σχολείο, βίντεο εκπαίδευσης τακτικών όπλων και οδηγίες για την πλήρη αυτόματη κατασκευή πυροβόλων όπλων.

Ο εισαγγελέας του Μανχάταν Άλβιν Μπραγκ κάλεσε τον περασμένο μήνα το YouTube να σταματήσει τη διάδοση βίντεο που σχετίζονται με πυροβόλα όπλα σε νεαρούς χρήστες και είπε στην εταιρεία ότι αποτυγχάνει να επιβάλει τις δικές της πολιτικές. Την Τετάρτη, ο Bragg δήλωσε ότι επικροτεί τη νέα πολιτική της εταιρείας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό