16.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

To Netflix ανακοίνωσε συνεργασία με την Microsoft για προβολή διαφημίσεων στο περιεχόμενο του

Ειδήσεις Ελλάδα

Από την στιγμή που το Netflix όχι μόνο έπαψε να είναι μονοκράτορας στον τομέα των streaming υπηρεσιών αλλά εμφανίστηκαν πανίσχυροι ανταγωνιστές όπως η Amazon, η Apple και η Disney ήταν απλά θέμα χρόνου να αρχίσει η εταιρεία να έχει απώλειες δεδομένου και του τέλους των λοκντάουν τα οποία προκάλεσαν έκρηξη στον αριθμό των συνδρομητών του.

Το Netflix βρίσκεται σε συνεχιζόμενη πτώση του αριθμού των συνδρομητών του γεγονός που το έχει υποχρεώσει να προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα. Μια από τις λύσεις που σκέφτηκαν οι επιτελείς της εταιρείας είναι η προβολή διαφημίσεων κατά τη διάρκεια των ταινιών και των σειρών της γεγονός που όταν δημοσιοποιήθηκε για πρώτη φορά προκάλεσε κύμα αντιδράσεων από τους συνδρομητές του αφού δεν είχε αποσαφηνιστεί το πλαίσιο που θα λειτουργήσει αυτή η διαφημιστική «εισβολή» στην πλατφόρμα. 

Τελικά το Netflix ανακοίνωσε ότι προχωρά στην υλοποίηση του σχεδίου του για προβολή διαφημίσεων με την Microsoft να αναλαμβάνει σε παγκόσμιο επίπεδο την τεχνική υποστήριξη αυτής της διαδικασίας. Όπως έγινε γνωστό στις υπάρχουσες συνδρομητικές επιλογές της πλατφόρμας που λειτουργούν χωρίς προβολή διαφημίσεων θα προστεθεί και άλλη μία αυτή που θα προβάλλονται διαφημίσεις η οποία θα έχει όμως χαμηλότερη τιμή από τις άλλες συνδρομητικές επιλογές. 

Εκτός από την τεχνολογική της υπεροχή και αξιοπιστία το Netflix επέλεξε την Microsoft ως συνεργάτη της σε αυτή την νέα υπηρεσία για να έρθει σε επαφή με τον εμπορικό κόσμο που ήδη συνεργάζεται ή πρόκειται να συνεργαστεί με τον γίγαντα του λογισμικού για διαφημιστικούς λόγους. Οι έμποροι που συνεργάζονται με την Microsoft θα έχουν πρόσβαση στο κοινό του Netflix και η πλατφόρμα αναζητά οφέλη και από αυτή την παράμετρο της συνεργασίας. Παράλληλα το Netflix έχει ξεκινήσει συνομιλίες με τα μεγάλα αμερικανικά κινηματογραφικά στούντιο όπως  η Warner Bros., η Universal και η Sony Pictures Television για να χτιστεί και με αυτά κάποιου είδους διαφημιστική συνεργασία. 

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό