27.3 C
Athens
Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024

To Live A Legacy 2024 μας ενέπνευσε να ακολουθήσουμε τα επαγγελματικά μας όνειρα!

Ειδήσεις Ελλάδα

«Επαγγελματική επιτυχία» και «γυναικεία ενδυνάμωση» είναι δύο φράσεις, τις οποίες ακούμε πολύ συχνά, τόσο ξεχωριστά όσο και συνδυαστικά. Το ερώτημα ωστόσο είναι πού μπορούμε να βρούμε την έμπνευση ώστε να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε τους επαγγελματικούς μας στόχους.

Αυτό το «πού», μπορεί να κρύβεται στις εμπειρίες άλλων γυναικών, τα απρόοπτα που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν και τα μαθήματα που πήραν μέχρι να φτάσουν εκεί που ήθελαν επαγγελματικά. Αυτές ακριβώς τις ιστορίες είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε κατά τη διάρκεια του Live A Legacy2024, της εκδήλωσης-ορόσημο από τη Mastercard και το Women On Top για τη γυναικεία ενδυνάμωση και συμπερίληψη στον επαγγελματικό χώρο, η οποία επέστρεψε για 6η χρονιά.

Η κεντρική εκδήλωση της πρωτοβουλίας με θεματική «Threads of Success» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Μαΐου στο κατάμεστο αμφιθέατρο “Ιωάννης Δεσποτόπουλος” του Ωδείου Αθηνών, με οικοδεσπότες τη Λυδία Παπαϊωάννου και τον Γιώργο Καπουτζίδη, όπου ομιλητές και ομιλήτριες ενέπνευσαν με τις προσωπικές τους ιστορίες το κοινό και τα νέα κορίτσια!

Στο επίκεντρο ιστορίες γυναικών

Και για εσένα, που θέλεις να γνωρίζεις ακόμη περισσότερα, μάθε πως τόσο κατά τη διάρκεια της κεντρικής εκδήλωσης όσο και στα Live A LegacyMentoring Days, τα οποία πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, οι ομιλήτριες και οι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό μοιράστηκαν τις δικές τους ιστορίες εξέλιξης και, μέσω των βιωματικών ομιλιών και θεματικών συζητήσεων, ανέδειξαν τις δυσκολίες και τις επιτυχίες τους στους τομείς της τεχνολογίας, των επιστημών και της επιχειρηματικότητας. Με αυτόν τον τρόπο, προσέγγισαν ολιστικά το ζήτημα της γυναικείας ενδυνάμωσης στον εργασιακό χώρο, συμβάλλοντας ενεργά και ουσιαστικά στην επαγγελματική υποστήριξη και καθοδήγηση των γυναικών.

Μάλιστα, καθώς η συμπερίληψη και η ορατότητα τόσο στην πράξη όσο και στον λόγο, έχουν μπει στην καθημερινή συζήτηση, κάθε άτομο που μιλούσε περιέγραφε κάποια εξωτερικά χαρακτηριστικά του, αλλά και τα ρούχα που φορούσε.

Θεματικές που «άγγιξαν» ζητήματα που μας απασχολούν όλους

Η Jessica Claar, Senior Vice President MarketingCommunications Mastercard Central Europe, άνοιξε την εκδήλωση με την ομιλία της «Pioneering Paths inCorporate Leadership» όπου επικεντρώθηκε στο πώς μια γυναίκα καταφέρνει, ανάμεσα στους πολλούς ρόλους της, να ανταποκριθεί στις επαγγελματικές απαιτήσεις αλλά και την κριτική που συχνά δέχεται. Επίσης, αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει το safe place και η οικογένεια του κάθε ατόμου, αλλά και η ισορροπία μεταξύ προσωπικής ζωής και εργασίας.

Η βιωσιμότητα, η γυναικεία επιχειρηματικότητα και η ενδυνάμωση είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στη συζήτηση των Δρ. Φιόρη Α. Ζαφειροπούλου, Ιδρύτρια Fashion Revolution Greece, SOFFA και του Ερευνητικού Κέντρου Βιώσιμης Μόδας Οικονομικού Πανεπιστημίου, και Δρ. Φοίβη Κουντούρη, Καθηγήτρια Οικονομικής Θεωρίας και Πολιτικής στην Οικονομική Σχολή του Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Business & Technical University ofDenmark. Κατά τη διάρκεια του panel «Inspiring Change Through Sustainability» αναλύθηκε το πόσο δύσκολη είναι η εδραίωση των γυναικών σε μια ανδροκρατούμενη επιχειρηματικότητα, αλλά και το πώς το fashion revolution είναι το κίνημα που αντιμετωπίζει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και την υπερκατανάλωση. Τι κρατήσαμε από τη συζήτηση; Την πίστη στον εαυτό μας, την τόλμη αλλά και τη σκληρή δουλειά για μία επιτυχημένη και ηθική καριέρα.

Με τη σειρά της, η Lauretta Macauley, Ακτιβίστρια και Ιδρύτρια Οργάνωσης Ενωμένων Γυναικών Αφρικής, στάθηκε στο πόσο σημαντικό είναι να παλεύουμε καθημερινά για τα δικαιώματα μας όλες και όλοι μαζί. Σημείωσε, δε, πως οι γυναίκες της Αφρικής στην Ελλάδα βιώνουν ακόμα και σήμερα δυσκολίες στην καθημερινότητά τους, γι’ αυτόν τον λόγο, οι καμπάνιες που γίνονται έχουν μεγάλη σημασία.

Από την πλευρά της, η Χρυσέλλα Λαγαρία, συν-Ιδρύτρια και CEO του BlackLight Athens, επεσήμανε την ύπαρξη, ακόμα και σήμερα, έμφυλων και μη στερεοτύπων στην κοινωνία, καθώς τα τυφλά άτομα δεν είναι ορατά, τονίζοντας πως η συμπερίληψη αποτελεί το μέσο για να αλλάξουμε τον τρόπο -όχι μόνο που σκεφτόμαστε αλλά και που πράττουμε. Δίνοντας έναν ακόμα πιο βιωματικό τόνο στην ομιλία της, μοιράστηκε με τις συμμετέχουσες την αμφισβήτηση που αντιμετώπισε ως τυφλή γυναίκα επιχειρηματίας και έδωσε το δικό της μήνυμα ενδυνάμωσης.

Μάλιστα, στο πλαίσιο των δράσεων του Live ALegacy, η Mastercard προσφέρει την ευκαιρία σε όσες το επιθυμούν να ξεκινήσουν δυναμικά την επαγγελματική τους πορεία, μέσω του Live A LegacyInternship Program.Έτσι, οι Βίκυ Σακελλαριάδη και Γαλάτεια Χαρατσή, που επωφελήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια από το το πρόγραμμα έμμισθης πρακτικής άσκησης, συζήτησαν για αυτήν την εμπειρία τους, η οποία τους προσέφερε επαγγελματική αυτοπεποίθηση αλλά και μία πολύ καλή αρχή σταδιοδρομίας σε υγιή επαγγελματικά περιβάλλοντα.

Έπειτα, τον λόγο πήρε η ψυχοθεραπεύτρια και κλινική σεξολόγος Χρυσούλα Ηλιοπούλου για να εξηγήσει τον όρο «safe spaces for equality», καθώς και τη σημασία της ενδυνάμωσης της ψυχικής υγείας. Στη συνέχεια, τρεις «Changemakers inLeadership», η Γιάννα Ανδρονοπούλου, Γενική Διευθύντρια, Microsoft σε Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα, ο Χρήστος Παρναβέλας, Head of EmployeeEngagement, Lidl Ελλάς, και η Ρούλη Χριστοπούλου, Επικεφαλής των Τομέων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Πολιτισμού, Alpha Bank, συζήτησαν με τη Λουκία Χωραφά, Επικεφαλής Marketing & Επικοινωνίας, Mastercard Ελλάδα, Κύπρος και Μάλτα, για τη σημασία της συμπερίληψης στον εργασιακό χώρο, τη γυναικεία αλληλοϋποστήριξη και την εταιρική κοινωνική ευθύνη. Η δε Αργυρώ Κουτσουράδη, Γεωπόνος – Παραγωγός Αρωματικών Φυτών, MyrovolosOrganics, μίλησε ως μια γυναίκα αγρότισσα, η οποία κατάφερε να εδραιωθεί σε αυτόν τον απαιτητικό -και ως επί το πλείστον ανδροκρατούμενο- κλάδο, επιμένοντας στον στόχο της.

Στο τρίτο μέρος του «Threads of Success», ακούσαμε την Ελένη Ακτύπη, Διευθύνουσα Σύμβουλο, WE LEAD, και τη Δρ. Μαρίλη Νίκα, AIProduct Lead στη Google να συνομιλούν για τον τρόπο με τον οποίο η γυναικεία επιχειρηματικότητα εντάσσεται στην τεχνολογική εξέλιξη, καθώς και τη σημασία του να κυνηγάμε και να πετυχαίνουμε τα όνειρά μας.

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας, Θοδωρής Γεωργακόπουλος αναφέρθηκε στη συμπερίληψη στα media και πώς αυτή επηρεάζει σημαντικά την κοινωνία διαμορφώνοντας, σε μεγάλο βαθμό, συνειδήσεις που έχουν σχέση και με τη γυναικεία ενδυνάμωση.

Τέλος, η Γωγώ Δελογιάννη, επιτυχημένη μαγείρισσα και επιχειρηματίας, «ξετύλιξε» τη δικιά της ιστορία. Πώς άφησε τη νομική και άλλαξε τελείως την πορεία της επαγγελματικής -και όχι μόνο- ζωής της, ακολουθώντας το όνειρό της να γίνει μαγείρισσα -μία απόφαση που τελικά συνέβαλε στην προσωπική της εξέλιξη.

Εσύ ξέρεις τι είναι τα Live A Legacy Mentoring Days;

Το Live A Legacy 2024 δεν περιλάμβανε μόνο το event της 18ης Μαΐου, αλλά και δύο Mentoring Daysσε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (στις 19 Μαΐου και 25 Μαΐου αντίστοιχα). Έτσι, δεν θα μπορούσε να μην γίνει αναφορά σε αυτές τις δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις με Fireside Chats, Speed GroupMentoring Sessions και διαδραστικά Workshopsενδυνάμωσης για άμεση πρακτική εξάσκηση. Όπως και στον στόχο της πρωτοβουλίας, που δεν είναι άλλος από το να εμπνεύσει και να δώσει στις συμμετέχουσες τα κατάλληλα εργαλεία για να αναγνωρίσουν την αξία τους και να θέσουν τους εργασιακούς τους στόχους με τη βοήθεια του δικτύου μεντόρων του Women On Top.

Κάνε το πρώτο σου επαγγελματικό βήμα με το Live A Legacy Internship Program

Το Live A Legacy δεν αποτελεί απλώς μια σειρά εκδηλώσεων, αλλά μια πύλη για την επαγγελματική ανάπτυξη και ενδυνάμωση όλων των γυναικών. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, η Mastercard προσφέρει για ακόμα μία χρονιά την ευκαιρία σε νέα κορίτσια να ξεκινήσουν δυναμικά την καριέρα τους μέσα από το Live A Legacy Internship Program και τις θέσεις έμμισθης πρακτικής άσκησης από τη Mastercard, καθώς και από εταιρείες που ανήκουν στο ευρύ δίκτυο συνεργατών της.

Μπορείς να επισκεφτείς την πλατφόρμα του Live A Legacy για να μάθεις περισσότερα για τις ανοιχτές θέσεις που προσφέρονται και να υποβάλλεις την αίτησή σου για ένα νέο, δυναμικό ξεκίνημα!

Το Live A Legacy 2024 της Mastercard και του Women On Top μπορεί να ολοκληρώθηκε , όμως το σίγουρο είναι πως μας έδωσε τροφή για σκέψη. Γι’ αυτό και μέχρι την επόμενη διοργάνωση, για την οποία προφανώς ανυπομονούμε, κρατάμε πως η ποικιλότητα και η συμπερίληψη είναι απαραίτητα στοιχεία για μία κοινωνία που εξελίσσεται και ευημερεί χωρίς να αποκλείει καμία και κανέναν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό