18.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

To GRMN είναι το νέο, πιο σκληροπυρηνικό Toyota GR Yaris

Ειδήσεις Ελλάδα

Μετά το teaser η πρεμιέρα της πιο σπέσιαλ έκδοσης του GR Yaris, η οποία ονομάζεται GRMN και είναι συλλεκτική μιας και θα κατασκευαστεί μόλις 500 φορές.
Το GRMN Yaris θα διατεθεί αποκλειστικά στην ιαπωνική αγορά και μάλιστα μέσω κλήρωσης ανάμεσα σε όσους δηλώσουν (ηλεκτρονικά) το ενδιαφέρον τους.

Οι μηχανικοί της Toyota δεν ασχολήθηκαν με τον κινητήρα, τον τρικύλινδρο turbo των 1.600 κυβικών και των 268 ίππων -θεωρείται βέβαιο πως αυτό θα γίνει σε κάποια άλλη φάση- και ενίσχυσαν το αμάξωμα με επιπλέον 545 σημεία συγκόλλησης προκειμένου να αυξηθεί και άλλο η ακαμψία. Παράλληλα χρησιμοποίησαν καπό από ανθρακονήματα, ενώ πλέον και στους δύο άξονες υπάρχουν μηχανικά μπλοκέ διαφορικά αντί για τα Torsen της απλής έκδοσης.

Πέρα από τη στάνταρ έκδοση θα υπάρχουν διαθέσιμα και δύο πακέτα εξοπλισμού. Το Circuit Package διαθέτει ρυθμιζόμενα αμορτισέρ της Bilstein, πίσω αεροτομή από ανθρακόνημα, άλλα μασπιέ και διαφορετικό σπόιλερ μπροστά, καθώς και μειωμένο κατά 20 κιλά βάρος σύμφωνα με την Toyota. Η οποία ανακοίνωσε πως 50 GRMN Yaris Circuit Package θα είναι διαθέσιμα σε ματ χρώμα.

Το Rally Package έχει επίσης άλλα αμορτισέρ καθώς και αντιστρεπτικές, προστατευτικές ποδιές στο δάπεδο, καθώς και ρολ μπαρ, ενώ το βάρος θα είναι εδώ μειωμένο κατά 30 κιλά σε σχέση με το GR Yaris.
Το Toyota GRMN Yaris στην Ιαπωνία κοστίζει από 56.000 ευρώ, ενώ με τα πακέτα Circuit και Rally η τιμή τους διαμορφώνεται στις 65.000 και 64.200 ευρώ αντίστοιχα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό