19.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

To Gran Turismo γιορτάζει τα 25 χρόνια του (Video)

Ειδήσεις Ελλάδα

Το πιο δημοφιλές παιχνίδι με αυτοκίνητα κλείνει φέτος 25 χρόνια. Παρουσιάστηκε στις 23 Δεκεμβρίου του 1997 και από την αρχή δημιούργησε τεράστια αίσθηση.
Μέσα σε αυτά τα χρόνια έχουν πωληθεί πάνω από 90 εκατομμύρια τίτλοι του παιχνιδιού, σε όλες τις γενιές του μέχρι σήμερα.
Ο δημιουργός του παιχνιδιού Kazunori Yamauchi μπήκε στην Sony σε ηλικία των 14 ετών για να ασχοληθεί με τον κινηματογράφο.
Η εταιρία όμως τον έσπρωξε να ασχοληθεί με την δημιουργία της πρώτης κονσόλας PlayStation, κάτι που άλλαξε όχι μόνο την επαγγελματική του κατεύθυνση αλλά και ολόκληρη την βιομηχανία του θεάματος.

Η αρχική ομάδα αποτελείτο από τον ίδιο και πέντε ακόμα βοηθούς. Σήμερα η εταιρία που αναλαμβάνει να υποστηρίζει το GranTurismo ξεπερνά τα 200 άτομα. Η αρχική ομάδα πάντως εξακολουθεί να βρίσκεται στην εταιρία.
Η πρώτη εκδοχή του παιχνιδιού ξεκίνησε να πωλείται σε Ευρώπη και ΗΠΑ μέσα στο 2018, και ξεπέρασε τα 10.85 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.
Το Gran Turismo 7 είναι η τελευταία γενιά του παιχνιδιού, για PlayStation 4 και 5. Μέσα στα επόμενα σχέδια της εταιρίας είναι και η δημιουργία της πρώτης κινηματογραφικής ομώνυμης ταινία, η οποία θα προβληθεί το καλοκαίρι του 2023.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό