15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

To Ford Capri επιστρέφει ως ηλεκτρικό

Ειδήσεις Ελλάδα

Καθώς η Ford προχωρά δυναμικά τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της (ήδη είναι δεύτερη πίσω από την Tesla και μπροστά από όλους τους άλλους στις ΗΠΑ), είναι έτοιμη να ανακοινώσει ένα ακόμα ηλεκτρικό μοντέλο για την Ευρώπη και όχι μόνο.
Μετά το Exlporer που θα παρουσιαστεί το 2024, η εταιρία συνεχίζει την τακτική της επαναφοράς ονομάτων από ιστορικά της μοντέλα. Αυτή τη φορά θα είναι το Capri το οποίο θα είναι το δεύτερο ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρίας το οποίο θα βασίζεται πάνω στην πλατφόρμα της VW (όπως και το Explorer).
To Capri υπήρξε ένα σπορ κουπέ το οποίο ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ευρώπη στις δεκαετίες του 70 και του 80, όντας αρκετά προσιτό στο να προσφέρει σπορ συγκινήσεις σε ένα ευρύ κοινό, ενώ είχε και μεγάλες επιτυχίες σε διάφορες μορφές αγώνων.
Η επιστροφή του Capri όμως θα γίνει μόνο ως όνομα, μιας και η Ford σχεδιάζει και το δεύτερο ηλεκτρικό της μοντέλο να είναι ένα crossover και όχι κάποιο σπορ μοντέλο.
Για να υπάρχει κάποια σύνδεση με το παρελθόν, η σχεδίαση θα έχει κάποιες σπορτίφ πινελιές με μία πιο κουπέ διάσταση, όμως σίγουρα θα είναι τετράθυρο και με αυξημένη απόσταση από το έδαφος.
Για τα μηχανικά μέρη και το ηλεκτρικό σύστημα, το πιθανότερο είναι ότι θα εφοδιαστεί με τα αντίστοιχα του Explorer, καθώς ούτως ή άλλως θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα ΜΕΒ μετά από την συνεργασία που υπάρχει με την VW.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό