22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

To FDA περιορίζει την χρήση του εμβολίου της J&J για τους άνω των 18

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) περιόρισε τη χρήση του εμβολίου της Johnson & Jonson σε άτομα 18 ετών και άνω εκτός εάν άλλα εμβόλια δεν είναι προσβάσιμα ή κλινικά κατάλληλα, καθώς επιβεβαιώθηκαν περαιτέρω σπάνιες αλλά θανατηφόρες παρενέργειες.

Το εμβόλιο Johnson & Johnson έχει συσχετιστεί με το σύνδρομο πήξης του αίματος σε συνδυασμό με χαμηλά επίπεδα αιμοπεταλίων που ονομάζεται θρόμβωση με σύνδρομο θρομβοπενίας ή TTS

Η πάθηση εμφανίζεται συνήθως μέσα σε μία έως δύο εβδομάδες από τον εμβολιασμό  ενώ η συνήθως χρησιμοποιούμενη ουσία για την αντιμετώπισή της, η ηπαρίνη, μπορεί να προκαλέσει πρόσθετη βλάβη, αναφέρει η Washington Post.

Αξιωματούχοι των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων από τον​ Δεκέμβριο  είχαν συστήσει  την χρήση άλλων εμβολίων αντί του Johnson & Johnson, αλλά η πρόσθετη έρευνα έπεισε τον FDA να κάνει σημαντικές αλλαγές στην άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης του εμβολίου.

Η ανάλυση των δεδομένων ασφάλειας έως τις 18 Μαρτίου διαπίστωσε ότι έχουν επιβεβαιωθεί 60 περιπτώσεις συνδρόμου της πήξης του αίματος, συμπεριλαμβανομένων  εννέα που οδήγησαν σε θάνατο. 

 «Περιπτώσεις TTS μετά τη χορήγηση του εμβολίου [Johnson & Johnson] COVID-19 έχουν αναφερθεί σε άνδρες και γυναίκες, σε ένα ευρύ ηλικιακό φάσμα ατόμων 18 ετών και άνω, με το υψηλότερο ποσοστό αναφοράς (περίπου 8 περιπτώσεις ανά 1.000.000 χορηγούμενες δόσεις ) σε γυναίκες ηλικίας 30-49 ετών», ανέφερε η FDA.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό