17.6 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

To concept Precept της Polestar γίνεται το Polestar 5, ένα νέο ηλεκτρικό σεντάν

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Polestar μας έδωσε μία εικόνα από το υπέροχο σεντάν concept της, το Polestar Precept, δίνοντάς του ένα νέο όνομα — Polestar 5 — και ημερομηνία παραγωγής το 2024.

Η εταιρεία αποκάλυψε για πρώτη φορά το Precept σε πρωτότυπη μορφή τον Φεβρουάριο, με σπορ προθέσεις, ένα σύστημα λογισμικού που τροφοδοτείται από το Android της Google και ένα εσωτερικό γεμάτο βιώσιμο υλικό. Αυτή την εβδομάδα, η Polestar δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο έχουμε την πιο κοντινή ματιά στο νέο αυτοκίνητο.

Η Polestar, η οποία ξεκίνησε ως η υπο-μάρκα απόδοσης της Volvo, έχει αναδειχθεί ως μία από τις πιο ενδιαφέρουσες εταιρείες ηλεκτρικών στην αγορά. Η εταιρεία, η οποία ανήκει από κοινού στη Volvo και τη μητρική εταιρεία της Volvo, την Geely, ανακοίνωσε πρόσφατα τα σχέδιά της να εισαχθεί στο χρηματιστήριο μέσω συγχώνευσης με μια ειδική εταιρεία εξαγοράς, ή SPAC.

Η Polestar έχει κυκλοφορήσει μόνο δύο οχήματα μέχρι στιγμής: το υβριδικό κουπέ Polestar 1 αξίας 155.000 δολαρίων και το πλήρως ηλεκτρικό fastback sedan Polestar 2. Το Polestar 3, ένα ηλεκτρικό crossover SUV, αναμένεται να παρουσιαστεί στα τέλη του 2021. Το τέταρτο όχημα αναμένεται επίσης να είναι SUV.

Το Polestar 5 είναι ένα τετράθυρο σεντάν με hatchback στο πίσω μέρος. Η εταιρεία το αποκαλεί «ένα ηλεκτρικό 4-θυρο Grand Touring αυτοκίνητο», πράγμα που πιθανότατα σημαίνει ότι θα ανταγωνιστεί άλλα πολυτελή EV, όπως το Tesla Model S, το Mercedes-Benz EQS, το Audi E-tron GT και το Lucid Air.

Η Polestar αρνήθηκε να δημοσιεύσει τις περισσότερες από τις σχετικές προδιαγραφές, συμπεριλαμβανομένης της τιμής, του μεγέθους της μπαταρίας, της εμβέλειας και της διαμόρφωσης κινητήρα. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι το Polestar 2 διαθέτει μια μπαταρία 78 kWh, η οποία επιτρέπει εμβέλεια 291 μιλίων (470 χιλιομέτρων). Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 408 ίππους, επιτρέποντας χρόνο 0–60 σε λιγότερο από πέντε δευτερόλεπτα.

Όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά σε πρωτότυπη μορφή, η εταιρεία παρουσίασε τους περιβαλλοντικές προθέσεις του Precept: τα εσωτερικά πάνελ και οι πλάτες των καθισμάτων είναι κατασκευασμένα από «σύνθετα υλικά με βάση το λινάρι» και τα καθίσματα έχουν «πλεκτά 3D από ανακυκλωμένα μπουκάλια PET [ή τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο]». Τα στηρίγματα και προσκέφαλα είναι από ανακυκλωμένο βινύλιο φελλού και τα χαλιά από ανακυκλωμένα δίχτυα ψαρέματος.

Η Polestar έχει επίσης δείξει μια βαθύτερη ενσωμάτωση του Android Automotive, του εγγενούς συστήματος infotainment της Google, στο Precept. Το sedan θα αναγνωρίσει τον οδηγό καθώς πλησιάζει το αυτοκίνητο και θα ετοιμάσει αυτόματα τις αγαπημένες του εφαρμογές και ρυθμίσεις. Ο Βοηθός Google θα αναγνωρίζει περισσότερες γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων των τοπικών προφορών, και θα έχει τη δυνατότητα για πιο φυσικές συνομιλίες. Η Polestar φαντάζεται επίσης ότι η ροή βίντεο γίνεται ένα μεγαλύτερο στοιχείο της εμπειρίας στο αυτοκίνητο — ενώ είναι σταθμευμένο ή κατά τη φόρτιση, φυσικά.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό