23.4 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

To BYD Sealion 7 έχει ως στόχο το Tesla Model Y

Ειδήσεις Ελλάδα

Το BYD Sealion 7, ένα νέο coupé SUV της BYD, θα παρουσιαστεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, στοχεύοντας άμεσα στο Tesla Model Y.

Το Sealion 7, τοποθετείται κάτω από το μεγαλύτερο SUV Tang και δίπλα στο Seal U, και θα είναι το πιο τεχνολογικά προηγμένο μοντέλο της BYD στην Ευρώπη.

Με μήκος 4.830 χιλιοστά, το Sealion 7 είναι μακρύτερο από το Tesla Model Y, και βασίζεται στην πλατφόρμα 3.0 Evo.

Διαθέτει ταχεία DC φόρτιση έως 240 kW και ενσωμάτωση της μπαταρίας στο πλαίσιο για μειωμένο βάρος. Στην Κίνα, είναι ήδη διαθέσιμο με μπαταρίες 72 kWh ή 81 kWh, προσφέροντας αυτονομία έως και 610 χλμ.

Η BYD εισάγει την τεχνολογία «dual-gun», επιτρέποντας ταυτόχρονη φόρτιση δύο φορτιστών, φτάνοντας την ταχύτητα φόρτισης στα 500 kW.

Στην Κίνα, το Sealion 7 διαθέτει κινητήρα με 230 ίππους στη βασική έκδοση, ενώ οι πιο ισχυρές εκδόσεις φτάνουν έως και τους 523 ίππους. Η τετρακίνητη έκδοση επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,2 δευτερόλεπτα.

Παρά τις ανεπίσημες πληροφορίες, αναμένεται ότι το Sealion 7 θα κάνει το ντεμπούτο του στο Παρίσι, μαζί με το πολυτελές brand Yangwang της BYD. Η BYD, ως ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο, θα συμμετάσχει στην έκθεση μαζί με πολλές άλλες κινεζικές και δυτικές μάρκες.

Η Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού ξεκινά στις 14 Οκτωβρίου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό