18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

To Bitcoin ανέβηκε επειδή ο Έλον Μασκ είπε πως η Tesla ίσως το χρησιμοποιήσει ξανά

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Bitcoin ανέβηκε πάνω από τα 40.000 δολάρια τη Δευτέρα, μετά από άλλο ένα Σαββατοκύριακο μεταβολών στις τιμές, στον απόηχο tweets του επικεφαλής της Tesla, Έλον Μασκ, ο οποίος απέρριψε επικρίσεις σχετικά με την επιρροή του στην αγορά και είπε ότι η Tesla πουλούσε bitcoins, μα ίσως άρχιζε ξανά συναλλαγές με αυτά.

Όπως σημειώνει το Reuters, το Bitcoin σημειώνει αυξομειώσεις εδώ και μήνες εξαιτίας των δηλώσεων του Μασκ, από τότε που η εταιρεία ανακοίνωσε αγορά bitcoins ύψους 1,5 δισ. δολαρίων τον Φεβρουάριο και είπε ότι θα δεχόταν πληρωμές στο δημοφιλές ψηφιακό νόμισμα. Αργότερα είπε ωστόσο ότι η εταιρεία δεν θα δεχόταν bitcoins εξαιτίας προβληματισμών για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του mining (διαδικασία παραγωγής νέων νομισμάτων), που απαιτεί μεγάλες ποσότητες ενέργειας και συμβάλλει στην κλιματική αλλαγή.

«Όταν υπάρξει επιβεβαίωση λογικής (~50%) χρήσης καθαρής ενέργειας από τους miners, με θετική τάση για το μέλλον, η Tesla θα αρχίσει και πάλι να επιτρέπει συναλλαγές με bitcoins» έγραψε στο Twitter την Κυριακή.

Το Bitcoin, που σημείωσε άλμα περίπου 10% την Κυριακή, ήταν πάνω 4,3% τη Δευτέρα, ξεπερνώντας τα 40.000 δολάρια για πρώτη φορά εδώ και δύο εβδομάδες. Όπως σχολίασε ο Σάιμον Πίτερς, αναλυτής της eToro, ήταν τα λόγια του Μασκ που προκάλεσαν εκτόξευσή του.

Σημειώνεται πως στήριξη στο Bitcoin εξέφρασε τη Δευτέρα και ο δισεκατομμυριούχος Πολ Τούντορ Τζόουνς, hedge fund manager που είπε στο CNBC ότι το Bitcoin είναι ένας καλός τρόπος να προστατέψει τον πλούτο του μακροπρόθεσμα και είναι μέρος του portfolio του όπως ο χρυσός.

Άλλος ένας παράγοντας που συνέβαλε στην άνοδο ήταν η συγκέντρωση μισού δισ. δολαρίων από την εταιρεία λογισμικού MicroStrategy – μεγάλου υποστηρικτή του ψηφιακού νομίσματος- με σκοπό την αγορά bitcoins, όπως είπε ο Μπόμπι Ονγκ, συνιδρυτής της ιστοσελίδας CoinGecko. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό