19 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

To Azani της Metal Motors θέλει να είναι ένα ινδικό supercar

Ειδήσεις Ελλάδα

Αυτό που σίγουρα έχει αλλάξει με την όλο και μεγαλύτερη ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης είναι το ότι δίνεται η δυνατότητα σε άγνωστες εταιρείες να παρουσιάσουν τα δικά τους ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα. Και υπερ-αυτοκίνητα. Στα χαρτιά τουλάχιστον.

Αυτό είχε κάνει πριν από περίπου μια εξαετία η ινδική Metal Motors με το Μ-Zero, που είναι άγνωστο αν κατασκευάστηκε ποτέ, ενώ τώρα παρουσιάζει το νέο της, virtual δημιούργημα. Το οποίο λέγεται Azani και αν μη τι άλλο στην οθόνη -μάλλον δεν πρόκειται να ξεπεράσει αυτό το στάδιο- είναι εντυπωσιακό.

Στα χαρτιά λοιπόν το Azani κινείται από τουλάχιστον δύο ηλεκτροκινητήρες που τροφοδοτούνται από μια μπαταρία 120 kWh και η συνδυαστική τους απόδοση φτάνει τους 1.000 ίππους. Που εξασφαλίζουν ένα 0-100 σε μόλις 2,2 δεύτερα και μια τελική ταχύτητα 322 χλμ./ ώρα, ενώ η αυτονομία του θα ξεπερνά τα 520 χιλιόμετρα.

Το πιο εντυπωσιακό εδώ είναι πως η Metal Motors αναφέρει στo site της πως έχει ήδη παραγγελίες για το Azani, χωρίς όμως από την άλλη να κάνει λόγο για τιμές ή χρόνους παράδοσης…
 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό