15.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

To Audi RS3 Sedan είναι ο νέος βασιλιάς του Nurburgring (Video)

Ειδήσεις Ελλάδα

Η διαδικασία των ρεκόρ στο Νubrurgring καλά κρατεί και αυτή τη φορά έρχεται το νέο Audi RS3, στην έκδοση sedan, να πάρει τα σκήπτρα στην κατηγορία των γρήγορων compact μοντέλων.
Ο χρόνος που έκανε ήταν 7 λεπτά και 40.748 δευτερόλεπτα, και η επιτυχημένη προσπάθεια έγινε μέσα στον Ιούνιο, γι’ αυτό και το αυτοκίνητο είναι καλυμμένο ακόμα με το καμουφλάζ.
Το προηγούμενο ρεκόρ το είχε το μπροστοκίνητο Megane RS Trophy-R με χρόνο 7 λεπτά και 45,389 δευτερόλεπτα.

Το αυτοκίνητο που έκανε το ρεκόρ ήταν εφοδιασμένο με ελαστικά Pirelli P Zero Trofeo R ημισλίκ, τα οποία είχαν και ειδική πίεση για να επιτύχουν τον καλύτερο χρόνο στην Πράσινη Κόλαση. Υπήρχαν αγωνιστικά καθίσματα και roll cage, κάτι άλλωστε που γίνεται με όλα τα αυτοκίνητα που κάνουν απόπειρα για ρεκόρ στο Ring.
Oδηγός ήταν ο Frank Stippler και κάτω από το εμπρός καπό ήταν ο γνωστός πεντακύλινδρος TFSI των 2,5 λίτρων με απόδοση στους 400 ίππους και 500 Νm ροπής.
Το RS3 είναι ένα ιδιαίτερα γρήγορο αυτοκίνητο με το 0-100 να επιτυγχάνεται σε 3,8 δευτερόλεπτα, η τελική ταχύτητα να φθάνει έως και στα 290 χλμ/ώρα με το ειδικό πακέτο Performance, ενώ η νέα τετρακίνηση με το Torque Splitter εξασφαλίζει απίστευτα περιθώρια πρόσφυσης στην σπορ οδήγηση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό