22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

To Android έχει 47 φορές περισσότερο malware από το iOS

Ειδήσεις Ελλάδα

Στο πλαίσιο μίας συνέντευξής του, ο CEO της Apple, Tim Cook, κατηγόρησε το Android για σημαντικά μεγαλύτερη ποσότητα malware σε σχέση με το iOS. Συγκεκριμένα, το Android, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, έχει 47 φορές περισσότερο malware σε σχέση με το λειτουργικό σύστημα της Apple.

Ο λόγος που τα πράγματα είναι περισσότερο ανεξέλεγκτα στο Android, σύμφωνα με τον Tim Cook, είναι επειδή στη οικοσύστημα της Apple υπάρχει μεγαλύτερος έλεγχος στη διακίνηση των εφαρμογών, αποκλειστικά μέσω του App Store. Παράλληλα, η Apple δίνει μεγαλύτερη έμφαση στην ασφάλεια, κατά τα λεγόμενα του Διευθύνοντος Συμβούλου της.

Ένα στοιχείο που αξίζει να τονιστεί είναι ότι ο Tim Cook θεωρεί σωστή κίνηση από την πλευρά της Ευρώπης να εφαρμόσει τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων (GDPR), βάζοντας τον καταναλωτή στο προσκήνιο του ελέγχου των προσωπικών δεδομένων του.

Τέλος, ο Tim Cook στη συνέντευξή του τόνισε ότι σε 20 με 30 χρόνια από σήμερα, το iPhone θα είναι πολύ διαφορετικό, εμπλουτισμένο με τεχνολογίες επαυξημένης πραγματικότητας και Τεχνητής Νοημοσύνης.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό