16.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

To 1ο τρίμηνο του 2022 θα ολοκληρωθεί η εξαγορά από τη United

Ειδήσεις Ελλάδα

Της Τέτης Ηγουμενίδη[email protected]

Στο πρώτο τρίμηνο του 2022 τοποθετεί η United Group την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Wind σύμφωνα με όσα αναφέρει σε παρουσίασή της με αφορμή τα αποτελέσματα της 9μήνου.

Η βασικότερη εκκρεμότητα είναι η έγκριση της συμφωνίας εξαγοράς από την ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Όπως έχει γράψει η «Ν» η ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει ορίσει την 21η Δεκεμβρίου 2021 ως προθεσμία για την απόφασή της. Αν δεν μεσολαβήσει κάτι που θα ανατρέψει τα σημερινά δεδομένα, την προαναφερόμενη ημερομηνία θα δοθεί το πράσινο φως για να προχωρήσει η εν λόγω εξαγορά συνολικής αξίας, βάσει πληροφοριών, 950 εκατ. ευρώ και στη συνέχεια θα εκκινήσει διαδικασία για τη συγχώνευση της Wind με τη Nova

Βάσει των αποτελεσμάτων που δημοσιοποίησε η United Group (μητρική της Nova και εταιρεία του επενδυτικού κεφαλαίου BC Partners LLP) στο 9μηνο η Nova είχε έσοδα 182 εκατ. ευρώ και προσαρμοσμένα EBITDA (κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων) 52 εκατ. ευρώ, ενώ πραγματοποίησε κεφαλαιουχικές δαπάνες 67 εκατ. ευρώ.

Η United Group στο 9μηνο είχε συνολικά έσοδα 1,38 δις. ευρώ, έναντι 740 εκατ. πέρσι το ίδιο διάστημα και EBITDA 523 εκατ. έναντι 287 εκατ. ευρώ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό