23.2 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

To “τρίτο μάτι” παρακολουθεί τους tech εργαζόμενους στην Κίνα

Ειδήσεις Ελλάδα

Με τη φράση “τρίτο μάτι” γίνεται αναφορά στο ειδικό λογισμικό “Third Eye”, που χρησιμοποιείται για να παρακολουθεί το tech εργατικό δυναμικό. Το κινέζικο όνομα του λογισμικού αυτού είναι DiSanZhiYan και βρίσκεται σε κάθε laptop σε εταιρεία τεχνολογίας στη Σαγκάη.

Με το Third Eye software, μια gaming εταιρεία στη Σαγκάη, επιτρέπει σε έναν IT Manager να παρακολουθεί τις οθόνες των laptops όλων των εργαζόμενων, να καταγράφει τα chats, να παρακολουθεί όλα τα έγγραφα που επεξεργάζονται, καθώς και να παρακολουθεί στενά τη δραστηριότητα του κάθε υπαλλήλου στο Internet.

To ζήτημα εδώ είναι ότι όλοι οι εργαζόμενοι στην εν λόγω εταιρεία γνωρίζουν ότι παρακολουθούνται σε πραγματικό χρόνο, ενώ το λογισμικό φροντίζει να ενημερώσει τη Διοίκηση εάν παρατηρήσει συμπεριφορά που ο αλγόριθμός του θεωρεί ως ύποπτη, όπως είναι, για παράδειγμα, η αναζήτηση εργασίας ή η παρακολούθηση streaming περιεχομένου.

Δουλειά του λογισμικού αυτού είναι να δημιουργεί και μία αναφορά απόδοσης για κάθε εργαζόμενο σε εβδομαδιαία βάση, ανάλογα με το χρόνο που ξόδευαν για πραγματική εργασία και άλλες εργασίες online. Στην Κίνα τείνει να γίνει κοινός τόπος η ολοένα εντονότερη χρήση τέτοιου λογισμικού στον εργασιακό χώρο, στοιχείο που εγείρει πολλά ερωτηματικά και ανησυχία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό