15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

To πρωτότυπο Suzuki Misano είναι μισό αυτοκίνητο, μισό μοτοσυκλέτα! (Video)

Ειδήσεις Ελλάδα

Το αυτοκίνητο που βλέπουμε στις φωτογραφίες είναι ένα concept το οποίο δημιουργήθηκε ως εργασία από τους φοιτητές το Master of Transportation Design στο ΙΕD του Τορίνο.

Η προσπάθειά τους έγινε σε συνεργασία με την Suzuki και έχει τα βασικά στοιχεία ενός speedster. Όμως η έκκεντρα τοποθετημένη θέση συνδέει την αίσθηση του αυτοκινήτου με την παράδοση της Suzuki στις μοτοσυκλέτες. Και του έδωσαν φυσικά το ιταλικό όνομα Misano από την ομώνυμη πίστα.

Το μέγεθός του είναι λίγο μεγαλύτερο από το MX5, στα 4 μέτρα και το ύψος του μόλις στο 1,0 μέτρο. Το ενδιαφέρον εδώ είναι ότι οι δύο επιβάτες δεν κάθονται ο ένας δίπλα στον άλλον, αλλά ο ένας πίσω από τον άλλον όπως στις μοτοσυκλέτες.

Το ιδιαίτερα εντυπωσιακό σχέδιο έχει αναφορές στην ιαπωνική εταιρία με τα φωτιστικά σώματα να σχηματίζουν ένα S που αντιστοιχεί στο σήμα της Suzuki.
Στην άλλη πλευρά από τις θέσεις των επιβατών βρίσκονται οι μπαταρίες του αυτοκινήτου, ενώ ο οδηγός δεν έχει ένα κλασικό τιμόνι μπροστά του αλλά ένα μοχλό που θυμίζει τα τιμόνια μοτοσυκλέτας.

Ως μελέτη και μάλιστα φοιτητών δεν ανακοινώθηκε κάποια κινητήρια μονάδα. Ούτε βέβαια αν η Suzuki σκέφτεται να προχωρήσει στην παραγωγή ενός τέτοιου οχήματος, αν και η αναβίωση του Cappuccino δεν θα ήταν καθόλου κακή ιδέα.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό