18.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

To πιο δημοφιλές smartphone για το τέταρτο τρίμηνο του 2021

Ειδήσεις Ελλάδα

Κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου του 2021, το 1/5 των αποστολών smartphones σε παγκόσμια κλίμακα ήταν iPhone. Το γεγονός αυτό ήταν αρκετό για να επανέλθει στην κορυφή της αγοράς smartphones η Apple, στο τέλος της περασμένης χρονιάς.

Το γεγονός ότι το iPhone είχε μερίδιο αγοράς της τάξης του 22% στην παγκόσμια αγορά smartphones δεν μπορεί παρά να φέρνει χαμόγελα στην Apple. Προφανώς και την μερίδα του λέοντος σε όλες αυτές τις αποστολές την έχει το iPhone 13 series, το οποίο με άνεση μπορεί να χαρακτηριστεί ήδη ως ένα επιτυχημένο μοντέλο από εμπορικής σκοπιάς.

Στην κατάταξη των κατασκευαστών από την άποψη των πωλήσεων, η Apple βρίσκεται πλέον στην πρώτη θέση για το τέταρτο τρίμηνο του 2021, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Samsung. Ακολουθεί η Xiaomi, η OPPO, στις επιδόσεις της οποίας συμπεριλαμβάνονται και οι πωλήσεις της OnePlus, με την Vivo να κλείνει την πρώτη πεντάδα.

Σε γενικές γραμμές, η αγορά smartphones κινήθηκε ελάχιστα ανοδικά μέσα στο 2021 σε σχέση με την περασμένη χρονιά, με τα ζητήματα των προμηθειών της αγοράς να θεωρούνται ύφαλοι στην πορεία της περαιτέρω ανάπτυξης.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό